sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Texmex-salaatti ja kermainen salsakastike

Viikonloppuna näimme taas kavereiden kanssa Savossa. Vein tuliaisina porkkanapiirakkaa ja salaattia. Tällä kertaa tein texmex-salaattia, jota olen joskus aikaisemminkin kokeillut. Kastikkeeksi tein hyväksi koetun salsakastikkeen.

Texmex-salaatti on oiva illanistujaisruoka.


TEXMEX-SALAATTI JA KERMAINEN SALSAKASTIKE
(kuudelle)

Salaatti:
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
1 pss Santa Marian Taco Spice Mixiä
jääsalaattia revittynä
punaista paprikaa pilkottuna
purjoa hienonnettuna
tuorekurkkua pilkottuna
kirsikkatomaatteja halkaistuna
Valion Pizzaraastetta
Santa Marian suolattuja tortillasipsejä

Kastike:
1 prk kermaviiliä
muutama rkl majoneesia
reilu puoli purkkia Santa Marian Chunky Salsaa (mild tai medium)
ripsaus suolaa
ripsaus sokeria

1. Ruskista jauheliha ja sipuli pannussa. Lisää tacomaustepussi. Sekoita ja nosta jäähtymään.
2. Tee salaattipohja seuraavaksi. Revi kulhoon jääsalaattia ja lisää paprikaa, purjoa ja kurkkua. Lisää juustoraastetta pari kourallista. Sekoita.
3. Lisää kirsikkatomaatit ja sekoita.
4. Lisää vähän joukkoon murusteltuja tortillasipsejä. Sekoita. Lisää murusteltuja tortillasipsejä keoksi salaatin päälle.
5. Tee kastike sekoittamalla aineet. Maistele ja mausta maun mukaan.

Huomioita:
- Määriä en laittanut, sillä salaatin sopivan koostumuksen löytää kyllä tekemällä.
- Tulisuutta voi säädellä Chunky Salsan avulla. Kannattaa valita mild-versio, jos joukossa on sellaisia, jotka eivät kestä tulisuutta.
- Vaikka tässä on nyt käytetty pääosin Santa Marian tuotteita, tämä ei ole mainos. Olen vain huomannut, että ne ovat mielestäni texmex-tuotteista niitä maukkaimpia. Ne voi korvata halutessaan muilla tuotteilla.
- Valmismajoneeseista vannon Felixin Kruunumajoneesin nimeen.
- Yllätyt, miten hyvältä voi kylmä jauheliha maistua. :)

Viikonloppuna tuli tehtyä kyllä muutakin. Kirjoittelen niistäkin, kun ehdin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti