Valmiit mansikat matkalla juhliin. |
SUKLAASEEN DIPATUT MANSIKAT
Itse tein näin:
Ostin 500 g rasian kotimaisia mansikoita sekä yhden levyn Fazerin Sinistä ja yhden Maraboun Valkoista.
Sulatin ensin valkoisen levyn (puolikaskin olisi riittänyt hyvin) varovasti mikrossa. Välillä sekoittelin. Dippasin mansikat sulatettuun suklaaseen ja jätin leivinpaperin päälle. Tein samoin maitosuklaan kanssa. Lopuksi tein raitoja ihan vain kahvilusikasta valuttaen, sillä suklaata jäi niin paljon yli. Dippailun ja koristelun jälkeen odotelttelinkin sitten suklaan kovettumista. Siihen ei onneksi kovin kauan mennyt.
Huomioita:
- Sulatettu suklaa ei saa olla liian lirua. Parhaimmillaan se on silloin, kun se on juuri ja juuri sulanut ja viimeiset "köntit" liukenevat sekoittaessa.
- Suklaata ei mene kuin noin puoli levyä kumpaakin, jos mansikoita on 500 grammaa.
- Käytä vain tuoreita ja hyviä mansikoita. Vetistyneet mansikat sotkevat dipin.
- Koristeluraitoja tehdessä suklaa saa olla melko löysää.
- Suklaa kannattaa sulattaa mikrossa sulatusohjelmalla vähän kerrallaan. Sain itse nimittäin ensimmäisellä kerralla sössittyä sulatuksen vesihauteessa. Mikro on vaan kätevämpi.
- Kun mansikoita dippailee useamman kerran, aina tulee parempia. :)
Nam! Sukkelaar kuorrutetut mansikat toimii hyvin myös esim. juhlissa. Mulla on ollut näitä tarjolla mm. uutena vuotena. Ja ei haittaa mitään, että mansikat on mauttomia ulkomaisia, sillä suklaa makeuttaa (varsinkin valkosuklaa) tosi paljon. Joskus ovat jopa parempia, jos mansikat on tarpeaksi kiinteitä ja kovahkoja. Ainakin juhlissa säilyvät siistimpinä :)
VastaaPoistaTotta! Voisipa sitä joskus itsekin tuoda palan kesää keskelle talvea! Joo, lötsöjä ei saa olla.
VastaaPoista