perjantai 29. toukokuuta 2015

Pellillinen pizzaa (pekoni-bbq ja jauheliha-pepperoni)

Ja taas pääsin pizzahommiin. Huomenna juhlimme loman alkamista nyyttäriperiaatteella. Koska en osannut päättää, millaisen "peltipizzan" teen, päätin tehdä toiseen reunaan toista ja toiseen toista. Toinen puoli pizzasta oli pekoni-bbq ja toinen jauheliha-pepperoni. Ohessa on vähän tarkemmin selitetty, mitä ihmettä pizzoihin nyt tulikaan.

Kaksi pizzaa samalla kerralla

PELLILLINEN PIZZAA

Pohja:

1,5 dl kädenlämpöistä vettä
1/3 pkt tuorehiivaa
reilu 0,5 tl suolaa
2 rkl huoneenlämpöistä rypsiöljyä
ripaus sokeria
3-3,5 dl durumvehnäjauhoja

Varaa juustoraastetta 400-500 g.

1. Tee ensin pohja. Liuota  hiiva 1 dl:aan kädenlämpöistä vettä. Lisää suola ja loput vedestä.
2. Lisää öljy ja sokeri.
3. Lisää jauhoja hiljakseen. Kun koostumus on sopivan napakka ja taikina irtoaa käsistä, on taikina valmis. Alusta hyvin saadaksesi sitkon.
4. Kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
5. Valmistele sillä aikaa pizzojen täytteet.

PEKONI-BBQ-PIZZA

Täytteet:

bbq-kastiketta (ks. ohje täältä)
Valion Pizzajuustoraastetta
vajaa pkt HK:n pekonia paistettuna
1/4-1/2 punasipuli suikaleina
vajaa 1/2 purkkia ananaspaloja
Apetina salaattijuustokuutioita (paprika) murskattuna

JAUHELIHA-PEPPERONIPIZZA

Täytteet:

pizzakastiketta (paseerattua tomaattia, Pirkan mietoa tacokastiketta, mustapippuria, oreganoa, basilikaa, suolaa, sokeria)
1/4 punasipuli hienonnettuna
200 g naudan jauhelihaa
pari rkl Santa Maria Taco-mausteseosta
suolaa maun mukaan
1-2 rkl kermaviiliä
Valion Pizzajuustoraastetta
Saarioisen pepperonimakkaraa
keltaista ja punaista paprikaa viipaloituna
vajaa 1/2 prk ananaspaloja
Aura-juustomurua

1. Tee pizzakastike. Itse käytin pari desiä paseerattua tomaattia ja suunnilleen saman verran tacokastiketta. Mausteita lisäsin oman makuni mukaan.
1. Paista jauheliha ja sipulit toisessa pannussa. Kun liha on ruskistunut, lisää tacomauste ja suola. Maista. Lisää kermaviili.
2. Paista toisessa pannussa pekonit. Laita pekonit kylmälle pannulle ja paista rapsakoiksi.
3. Pilko punasipuli (jos et ole sitä jo tehnyt) ja paprika viipaleiksi. Valuta ananasmehu purkista.
4. Ota loputkin tarvittavat aineet esille.

Pizzan täyttäminen:

1. Kauli taikina leivinpeprin päällä pellin kokoiseksi.
2. Levitä toiselle puolelle bbq-kastiketta ja toiselle pizzakastiketta.
3. Levitä pizzakastikkeen puolelle jauhelihaa.
4. Ripottele juustoraaste (itse käytin tässä vaiheessa 400 g pussin).
5. Levitä bbq-puolelle pekonit, punasipulisuikaleet ja ananaspaloja. Murustele päälle salaattijuustoa.
6. Levitä pizzakastikepuolelle pepperonimakkaraa, paprikasuikaleita ja ananaspaloja sekä Aura-juustoa.
7. Lisää juustoraastetta myös päälle.
8. Paista +250 asteessa noin 12-15 minuuttia. Itse käytin kiertoilmaa eli paistoin pizzan +225 asteessa ja loppuvaiheessa käytin kiertoilman lisäksi alalämpöä.
9. Leikkaa pizzahyrrällä paloiksi, kun pizza on hieman jäähtynyt.


Jauheliha-pepperoni
Pekoni-bbq

Olen lopputulokseen ja molempien pizzojen makuun äärimmäisen tyytyväinen. Tosin bbq-pizzassa on niin voimakas maku, että hyvin perinteinen jauheliha maistuu kovin laimealta sen jälkeen. Kannattaakin popsia jauhelihapizzaa ensin. Pitänee tehdä toisenkin kerran - molempia!

2 kommenttia:

  1. Parasta pitsaa mitä olen ikinä syönyt, erityisesti peko-bbq!!!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! Pakko myöntää, että yllätyin itsekin, miten törkeän hyvää pizzaa tuli. :)

    VastaaPoista