Kaksi pizzaa samalla kerralla |
PELLILLINEN PIZZAA
Pohja:
1,5 dl kädenlämpöistä vettä
1/3 pkt tuorehiivaa
reilu 0,5 tl suolaa
2 rkl huoneenlämpöistä rypsiöljyä
ripaus sokeria
3-3,5 dl durumvehnäjauhoja
Varaa juustoraastetta 400-500 g.
1. Tee ensin pohja. Liuota hiiva 1 dl:aan kädenlämpöistä vettä. Lisää suola ja loput vedestä.
2. Lisää öljy ja sokeri.
3. Lisää jauhoja hiljakseen. Kun koostumus on sopivan napakka ja taikina irtoaa käsistä, on taikina valmis. Alusta hyvin saadaksesi sitkon.
4. Kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
5. Valmistele sillä aikaa pizzojen täytteet.
PEKONI-BBQ-PIZZA
Täytteet:
bbq-kastiketta (ks. ohje täältä)
Valion Pizzajuustoraastetta
vajaa pkt HK:n pekonia paistettuna
1/4-1/2 punasipuli suikaleina
vajaa 1/2 purkkia ananaspaloja
Apetina salaattijuustokuutioita (paprika) murskattuna
JAUHELIHA-PEPPERONIPIZZA
Täytteet:
pizzakastiketta (paseerattua tomaattia, Pirkan mietoa tacokastiketta, mustapippuria, oreganoa, basilikaa, suolaa, sokeria)
1/4 punasipuli hienonnettuna
200 g naudan jauhelihaa
pari rkl Santa Maria Taco-mausteseosta
suolaa maun mukaan
1-2 rkl kermaviiliä
Valion Pizzajuustoraastetta
Saarioisen pepperonimakkaraa
keltaista ja punaista paprikaa viipaloituna
vajaa 1/2 prk ananaspaloja
Aura-juustomurua
1. Tee pizzakastike. Itse käytin pari desiä paseerattua tomaattia ja suunnilleen saman verran tacokastiketta. Mausteita lisäsin oman makuni mukaan.
1. Paista jauheliha ja sipulit toisessa pannussa. Kun liha on ruskistunut, lisää tacomauste ja suola. Maista. Lisää kermaviili.
2. Paista toisessa pannussa pekonit. Laita pekonit kylmälle pannulle ja paista rapsakoiksi.
3. Pilko punasipuli (jos et ole sitä jo tehnyt) ja paprika viipaleiksi. Valuta ananasmehu purkista.
4. Ota loputkin tarvittavat aineet esille.
Pizzan täyttäminen:
1. Kauli taikina leivinpeprin päällä pellin kokoiseksi.
2. Levitä toiselle puolelle bbq-kastiketta ja toiselle pizzakastiketta.
3. Levitä pizzakastikkeen puolelle jauhelihaa.
4. Ripottele juustoraaste (itse käytin tässä vaiheessa 400 g pussin).
5. Levitä bbq-puolelle pekonit, punasipulisuikaleet ja ananaspaloja. Murustele päälle salaattijuustoa.
6. Levitä pizzakastikepuolelle pepperonimakkaraa, paprikasuikaleita ja ananaspaloja sekä Aura-juustoa.
7. Lisää juustoraastetta myös päälle.
8. Paista +250 asteessa noin 12-15 minuuttia. Itse käytin kiertoilmaa eli paistoin pizzan +225 asteessa ja loppuvaiheessa käytin kiertoilman lisäksi alalämpöä.
9. Leikkaa pizzahyrrällä paloiksi, kun pizza on hieman jäähtynyt.
Jauheliha-pepperoni |
Pekoni-bbq |
Olen lopputulokseen ja molempien pizzojen makuun äärimmäisen tyytyväinen. Tosin bbq-pizzassa on niin voimakas maku, että hyvin perinteinen jauheliha maistuu kovin laimealta sen jälkeen. Kannattaakin popsia jauhelihapizzaa ensin. Pitänee tehdä toisenkin kerran - molempia!
Parasta pitsaa mitä olen ikinä syönyt, erityisesti peko-bbq!!!
VastaaPoistaKiva kuulla! Pakko myöntää, että yllätyin itsekin, miten törkeän hyvää pizzaa tuli. :)
VastaaPoista