Texmex-nakkikeittoa |
TEXMEX-NAKKIKEITTO
(4 annosta)
1 iso sipuli hienonnettuna
2,5 rkl öljyä
3 rkl (minitölkki) tomaattipyrettä
0,5-1 rkl chilijauhetta
0,5 tl mustapippuria rouhittuna
2 tl paprikajauhetta
0,5-1 tl savupaprikajauhetta
0,5 tl juustokuminaa
8 dl vettä
vajaa yksi kanafondue
yksi lihafondue
0,5 tl aromisuolaa
200 g pakastemaissia
250 g kasvissuikaleita
0,5 tl timjamia
3 rkl Pirkka-sulatejuustoa (cheddar)
400 g Pirkan lihaisia kuorettomia nakkimakkaroita
persiljaa hienonnettuna
1. Aloita tekemällä esivalmisteluja: hienonna sipuli, pilko nakit ja hienonna persilja.
2. Mittaa mausteet timjamia ja aromisuolaa lukuun ottamatta johonkin astiaan valmiiksi. Lähde varovasti liikkeelle chilin kanssa.
3. Kuumenna kattilassa 2 rkl öljyä. Lisää hienonnettu sipuli ja kuullota.
4. Lisää 0,5 rkl öljyä ja lisää mausteet. Pyörittele tovi.
5. Lisää tomaattipyre. Kääntele hetki.
6. Lisää vesi ja fonduet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää tarvittaessa aromisuolaa.
7. Lisää maissit ja kasvissuikaleet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia.
8. Lisää timjami ja sulatejuusto. Kuumenna kiehuvaksi.
9. Lisää nakit ja kuumenna jälleen kiehuvaksi,
10. Lisää hienonnettu persilja. Tarjoile.
Huomioita:
- Tulisen ruoan ystävälle sopiva chilin määrä on 1 rkl.
- Varo, etteivät mausteet ja tomaattipyre pala pohjaan.
- Pirkan nakit ovat kyllä erittäin hyviä.
- Persiljaa kannattaa laittaa runsaasti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti