Sipulit muuttuvat ihanan makeiksi. |
Pohja:
125 g voita
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1/2 purkki (á 200 g) Valio Crea paahdettu sipuli -crèam fraîchea
1. Valmista pohjataikina. Nypi huoneenlämpöinen voi ja yhdistetyt kuivat aineet keskenään murumaiseksi taikinaksi. Lisää crème fraîche. Sekoita.
2. Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija 25 - 26 cm). Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Täyte:
400 g sipulia ja punasipulia
2 rkl voita
1/2 tl sokeria
1/3 tl suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
1,5 purkkia Valio Crea paahdettu sipuli -crèam fraîchea
2 dl emmentalia raastettuna (punaleima)
HUOM! Valio ei enää tee tuota maustettua crèam fraîchea. Sekoita siis 2 prk kevyttä (18%) ranskankermaa ja 1 dl paahdettua sipulia, suolaa 0,5 tl ja sokeria 1,5 tl. Näin saat korvaavan tuotteen ja voit käyttää sitä valmiin Valion tuotteen asemasta.
1. Leikkaa sipulit noin 0,5 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Pyri säilyttämään renkaat "kasassa".
2. Kuumenna voi isolla paistinpannulla (tai kahdella pienellä). Lisää sipulit kokonaisina renkaina.
3. Anna sipulien kypsyä kannen alla 10 minuuttia. Ripota pinnalle sokeri. Käännä sipulit varoen, jotta ne pysyvät kasassa.
4. Jatka kypsentämistä ilman kantta noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Yhdistä crèam fraîche ja juustoraaste. Levitä piirakkapohjalle.
6. Laita päälle sipulirenkaat.
7. Paista 200 asteessa uunin alaosassa 35-40 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Tarjoile jäähtyneenä esim. salaatin kanssa.
Sipulia ja punasipulia |
Ps. Ihana piirakka ja ihana maku, mutta asuntosi "tuoksuu" sipulilta kaksi päivää. Muista siis tuuletus!
Wau hyvän näköistä
VastaaPoistaKiitos! Onnistui kyllä todella hyvin.
VastaaPoista