LOHIVOILEIPÄKAKKU
12 henkilölle
Tarvitset: 16 paahtoleipäpalaa ja niistä reunat pois
Kostutus: laihaa kasvislientä
Täyte 1 ja 3:
- lämminsavulohta
- keitettyä kananmunaa (ainakin 1)
- tilliä hienonnettuna
- sitruunamehua vähän
- ranskankermaa
(Jos täyte on liian löysää, voi lisätä vähän vaikkapa maustamatonta tuorejuustoa.)
Täyte 2:
- paprikaa hienonnettuna
- maustekurkkua pienenä silppuna ja valutettuna
- purjoa hienonnettuna
- mustapippuria rouhittuna
- vähän emmentaljuustoraastetta
- ruohosipulituorejuustoa
Päälle:
Philadelphia-tuorejuustoa ja tilkka maitoa (sopivaksi seokseksi)
Koristeluun:
Esimerkiksi kananmunaa, katkarapuja, tilliä, herneenversoa, viinirypäleitä, oliiveja, tomaattia, kurkkua...
1. Tee ensin täytteet. Mieti, että lohitäytettä pitää riittää kahteen kerrokseen.
2. Laita paahtoleivät pitkäksi jonoksi. Kostuta kasvisliemellä.
3. Levitä reilusti täytettä 1.
4. Laita paahtoleivät päälle. Kostuta ja levitä täyte 2.
5. Toista vaiheet ja lisää viimeisen kerran lohitäytettä.
6. Laita viimeisen kerran leivät päälle. Kostuta kevyesti.
7. Kieritä kakun ympärille ja päälle kelmua. Laita kevyt paino kakun päälle ja nosta se jääkaappiin.
8. Koristele vasta seuraavana päivänä.
Ja kun kerta lupasin...
KERMAVAAHTORUUSUT
Siskoni oli ostanut ruusutyllan, joten pitihän sitä minunkin kokeilla. Mielestäni ihan hyvin onnistuivat, vaikka vaahdon lämmetessä ei kyllä työskentelystä tullut enää mitään.
Tässäpä juhlahumu tältä erää...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti