sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Broileripiirakka

Jos jostain tykkään niin suolaisista piirakoista. Usein päädynkin herkkupaikoissa kakkupalan sijaan valitsemaan suolaisen piirakkapalan. Lähes aina näin käy, vaikka matkalla vannon ottavani makeaa. Olen siis piirakkaihmisiä.

Suosikkeja on monia. Valitettavasti olen tehnyt paljon erilaisia piirakoita jo ennen tätä blogitouhua. Siksi ohjeita ei täällä kaikkiin ole. Mainitaan nyt kuitenkin muutama hyvä. Tonnikalapiirakka, johon tulee mm. fetaa, suolakurkkua, paprikaa ja purjoa, on ihan superihana. Sitten tietenkin kinkkupiirakka, johon tulee mm. parsakaalia, kinkkua, sipulia ja paprikaa, on yksi suurista suosikeistani. Perinteinen feta-pinaattipiirakka on todella varma valinta. Piirakoissahan on parasta, että lähes aina me ovat hyviä täytteistä riippumatta. Pohjissa suosin yleensä rapeaa pohjaa, mutta perinteinenkin on hyvä. Välillä käytän muna-maitoa, välillä kerma-maitoseosta, joskus kerma-muna-maitoseosta. Aina kuitenkin laitan juustoa ja paljon.

Broileripiirakkaa en ollut jostain syystä aikaisemmin tehnyt, vaikka usein broileri päätyykin pizzan täytteeksi. Ehkä juuri siksi se on jäänyt piirakoiden täytteistä paitsioon. Nyt kuitenkin tein broileripiirakan, josta tuli sellainen, että sitä voi kyllä muillekin suositella. Pohja on rapea, mutta se ei ole ongelma muulloin kuin syödessä. Vuo'asta se irtoaa hyvin.

Broileripiirakan kanssa tarjoiltavaksi käy raikas salaatti.

BROILERIPIIRAKKA
(yksi pyöreä)

Pohja:
150 g Oivariinia
1 dl durumvehnäjauhoja
vajaa 2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
ripsaus suolaa
1 kananmuna
2 rkl kylmää vettä
1 dl emmentaljuustoraastetta

Täyte:
350 g broilerin fileesuikaleita (maustamaton)
1 sipuli hienonnettuna
valkosipulirouhetta maun mukaan
1,5 tl paprikajauhetta
1 tl paprikajauhetta (strong)
1 tl currya
1 rkl kanafondia
1 rkl soijaa (jos käytit maustamattomia suikaleita)
suolaa
1 suippopaprika silputtuna (käytin itse puolikkaan keltaisen ja puolikkaan punaisen)
säilykeananaspaloja maun mukaan
Aura-juustoa maun mukaan (tai fetaa, jos et tykkää Aurasta)
(puolikkaita kirsikkatomaatteja)
2 kananmunaa
1,5 dl Mustapekka-ruokakermaa
1 dl Kolme juustoa -ruokakermaa
oreganoa
ripaus currya
1 dl emmentaljuustoraastetta
reilu 1 dl Valion pizzajuustoraastetta

1. Tee ensin pohja nyppimällä rasva ja kuivat aineet sekaisin. Lisää kananmuna, juustoraaste ja vesi. Painele nopeasti taikinaksi. Laita kelmun sisään ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
2. Laita paistinpannuun hieman öljyä ja aloita paistamaan broilerisuikaleita ja sipuleita. Kun ne ovat vähän ottaneet väriä, lisää valkosipulirouhe, paprikajauheet ja curry. Paista broilerit kypsiksi. Lisää fondi ja soija. Lisää tarvittaessa suolaa, jos broilerit maistuvat savolaisittain tuimilta (mikä muissa murteissa tarkoittaa samaa?). Itse jouduin lisäämään tässä vaiheessa vähän.
3. Ota pyöreä piirakkavuoka ja voitele se. Laita hetkeksi jääkaappiin.
4. Ota jääkaapista vuoka ja taikina. Kauli vähän taikinaa ja nosta se vuokaa. Painele taikina tasaisesti pohjalle ja reunoille.
5. Sekoita kerma-munaseos eli sekoita keskenään kananmunat, ruokakermat, mausteet ja juustoraasteet.
6. Levitä pohjalle ensin broilerit. Sen jälkeen lisää paprikasilppu ja ananaspalat. Lisää Aura-juustoa maun mukaan. Minun oli tarkoitus laittaa myös kirsikkatomaatteja, mutta ne unohtuivat kauppaan. Ensi kerralla kyllä muistan!
7. Levitä muna-kermaseos tasaisesti täytteen päälle.
8. Paista +200 asteessa noin 35 minuuttia. (Itse paistoin 25 minuuttia uunin alimmalla tasolla, sen jälkeen reilu 5 minuuttia keskitasolla ja lopuksi vielä alatasolla. Tuli kaunis pinta ja pohjakin paistui.
9. Anna levätä tovi ennen leikkaamista.

Uunituore broileripiirakka!



sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Mongolialaista kanaa

Jostain netin syövereissä törmäsin moiseen ohjeeseen. Ruoka oli niin hyvää, että se ansaitsee päästä jakeluun suomenkielisenäkin.

#mongolianchicken


MONGOLIALAISTA KANAA
(3 annosta)

450 g broilerin fileesuikaleita
reilu 1 rkl maissitärkkelystä
2 rkl öljyä
2 tl inkivääriä hienonnettuna
1 rkl valkosipulia hienonnettuna
kevätsipulia hienonnettuna valkoiset ja vihreät osat erikseen
(löytää etnisistä kaupoista ainakin)

kastike:
2 rkl hoisinkastiketta
1 tl seesamiöljyä
1/4 tl mustapippuria rouhittuna
reilu 1 dl soijakastiketta
reilu 1 dl vettä
reilu 2 tl maissitärkkelystä
reilu 1 dl ruskeaa sokeria (ostin etnisestä kaupasta)

1. Tee ensin kastike. Sekoita niin, että sokeri ja maissitärkkelys liukenevat. Jätä odottamaan.
2. Pyörittele kanasuikaleet maissitärkkelyksessä.
3. Kuumenna pannussa öljy ja paista kanat nopeasti kypsiksi. (Älä paista liikaa!)
4. Lisää valkosipuli ja inkivääri. Paista noin 30 sekuntia.
5. Lisää kastike ja sipulin valkeat osat. Keitä, kunnes hieman saostuu.
6. Lisää sipulin vihreät osat ja nosta pannu pois liedeltä. Lisää suolaa, jos soijakastikkeen suola ei ole mielestäsi riittävä.
7. Tarjoile hieman suolatun riisin kanssa.

Selfiepostaus

Olen tosiaan viime aikoina ostellut vaikka mitä. Olen myös huomannut, että kaikki kultaiselta 90-luvulta säilyttämäni vaatteet ja asusteet ovat nyt todella IN. Laitoin esimerkiksi perjantaina töihin viidennellä luokalla ostamani Adidas-verkkatakin. Oli kyllä todellakin teinien mielestä suurinta huutoa. Samoin kävin isojen papukaijakorvistenkin kanssa. Nooh, mikäs 90-lukua muistellessa. Niitä, mitä en ole säilyttänyt, olen näköjään vähän ostanut. Kyllä. Kaapissani odottaa pilottitakki kylmempiä kelejä. Mitähän muuta on vielä luvassa...

Olen ostanut kesällä aika monta perusmekkoa Henkkamaukalta. Löytöjä olen tehnyt paljon myös Newyorkerilta (mm. ruutupaidan ja collegejakkuja). Farkkutakin bongasin Vero Modasta. Lisäksi olen tilaillut Zalandolta eri merkkisiä vaatteita. Ihastunut olen Piecesin perusleggareihin sekä Adidaksen urheilutrikoisiin. Näiden lisäksi eteeni sattui aivan ihan kukallinen Even&Oddin ohut takki. Inhoan kuvata itseäni, mutta ihan jo takin ja kesän kaikkien löytöjen kunniaksi julkaisen nyt kaksi kuvaa. Jee!

Uudet Burberryn lasit

Trikoomekkoselfie

Kukkatakkiselfie
Ps. Kuten huomasitte olen vahingossa oppinut tekemään tuollaisen sekavan nutturan. Jipii, nyt se sitten onnistuukin aina. Ja alimmaisessa kuvassa on jonkilainen viritys. Sekin on jees.

Lohivoileipäkakku (ja kermavaahtoruusut)

Vietimme merkkipäivää viikko sitten. Tein jo aikaisemmin tutuksi tulleen kinkku-salami-juustovoileipäkakun lisäksi ensimmäistä kertaa lohikakun. Se onnistui paremmin kuin hyvin. Utelin vähän täytteitä työkaveriltani. Lopullinen versio oli hieman tuunattu versio siitä. Tarkkoja määriä täytteisiin en kirjoittanut ylös. Kannattaa vähän kokeilla, milloin täytteessä on sopivasti tavaraa, mutta se ei ole liian löysää.




LOHIVOILEIPÄKAKKU

12 henkilölle

Tarvitset: 16 paahtoleipäpalaa ja niistä reunat pois
Kostutus: laihaa kasvislientä

Täyte 1 ja 3:
 - lämminsavulohta
- keitettyä kananmunaa (ainakin 1)
- tilliä hienonnettuna
- sitruunamehua vähän
- ranskankermaa
(Jos täyte on liian löysää, voi lisätä vähän vaikkapa maustamatonta tuorejuustoa.)

Täyte 2:
- paprikaa hienonnettuna
- maustekurkkua pienenä silppuna ja valutettuna
- purjoa hienonnettuna
- mustapippuria rouhittuna
- vähän emmentaljuustoraastetta
- ruohosipulituorejuustoa

Päälle:
Philadelphia-tuorejuustoa ja tilkka maitoa (sopivaksi seokseksi)

Koristeluun:
Esimerkiksi kananmunaa, katkarapuja, tilliä, herneenversoa, viinirypäleitä, oliiveja, tomaattia, kurkkua...

1. Tee ensin täytteet. Mieti, että lohitäytettä pitää riittää kahteen kerrokseen.
2. Laita paahtoleivät pitkäksi jonoksi. Kostuta kasvisliemellä.
3. Levitä reilusti täytettä 1.
4. Laita paahtoleivät päälle. Kostuta ja levitä täyte 2.
5. Toista vaiheet ja lisää viimeisen kerran lohitäytettä.
6. Laita viimeisen kerran leivät päälle. Kostuta kevyesti.
7. Kieritä kakun ympärille ja päälle kelmua. Laita kevyt paino kakun päälle ja nosta se jääkaappiin.
8. Koristele vasta seuraavana päivänä.





Ja kun kerta lupasin...
KERMAVAAHTORUUSUT

Siskoni oli ostanut ruusutyllan, joten pitihän sitä minunkin kokeilla. Mielestäni ihan hyvin onnistuivat, vaikka vaahdon lämmetessä ei kyllä työskentelystä tullut enää mitään.


Tässäpä juhlahumu tältä erää...

Japanilainen vieras ja monta japanilaista herkkua

Juttuhan oikeastaan alkaa jo viime vuoden puolelta Tallinnan-laivalta. Tapasin siellä nuoren naisen, joka oli ensimmäistä kertaa ulkomailla. Ja tuo ensimmäinen kerta suuntautui nimenomaan Suomeen. Hän oli kovin kiinnostunut kaikesta, mm. Nuuksiosta. Sanoinkin hänelle, että Suomeen kannattaa tulla myös kesällä, sillä silloin täällä näkee vähän toisenlaista elämää.

Homma meni siihen pisteeseen, että nyt elokuussa sain vieraakseni japanilaisen. Toimin neljä päivää oppaana ja tulkkina. Ensin vietimme aikaa Jyväskylässa, mutta pariksi päiväksi suuntasimme Siilinjärvelle. Viimeisenä päivänä sitten seikkailimme Porvoossa ja Helsingissä.

Rankka neljän päivän setti, mutta sitäkin antoisampi. Ennen vierailuaan nainen laittoi minulle paketin, joka sisälsi erilaisia japanilaisia snacksejä sekä ruokatarvikkeita. Tuo laatikko painoi oikeasti 10 kg ja se sisälsi vaikka mitä. Kun nainen saapui luokseni, eivät tuliaiset loppuneet laatikon antimiin. Sain hienot syömäpuikot, kortteja, eväslaatikkopyyhkeitä, viuhkan jne. Aivan mahtavaa!



Siilinjärvellä pääsimme testailemaan laatikon tarvikkeita. Ensin maistoimme riisikakkuja, jotka olivat suolaisia mutta makeita päältä. Sitten vuorossa olivat ilmeisesti paputahnalla täytetyt keksit, hedelmähyytelöt, sienen muotoiset suklaat, senchateet (toisessa paahdettua riisiä mukana)... Lista oli loputon. Ai niin! Kalalle maistuvat tikut unohtuivat. Pidin ihan kaikesta. Osa on vieläkin syömättä.

Kokkasimme myös japanilaista. Tarkoitus oli tehdä makizusheja, mutta emme jaksaneet enää mitään. Teimme nimittäin okonomiyakeja osakalaiseen tapaan. Kyseessä on siis jonkinlainen kaalilettu, jonka päälle sivellään okonomiyakikastiketta, japanilaista majoneesia, kuivattua kalaa ja merilevää. Oli todella hyvää! Taikina tehtiin valmiiseen seokseen, johon lisättiin kaalia ja kananmunaa. Helppoa ja aitoa japanilaista.




Myöhemmin sitten testailin kotona muitakin herkkuja. Tein furikakella maustettua riisiä, onigirejä, udonkeittoa ja kara age -kanaa. Olin tyytyväinen kaikkiin! Vielä on kokeilematta mm. otyaduke, joka on siis riisikeitto liemenään vihreä tee.



Vielä on tutustuminen japanilaiseen ruokakulttuuriin kesken. Pidän tonkatsusta, joten sitäkin pitää vielä tehdä. Ehkä pitää pian matkustaa Japaniin...

Valitettavasti en voi ruokaohjeita tänne kirjoittaa. En nimittäin tiedä, mitä kaikki pakkaukset ovat ns. tavallisilla kirjaimilla. En myöskään ole tutkinut, saako kaikkea Suomesta.

Hankintoja (Marimekko, Hobstar, Riva Clothing, Scnd) ja Ravintolapäivä + StreetJKL

Kesän aikana ja tässä alkusyksystä on tullut tehtyä aika paljon erinäisiä ostoksia. Esittelen tässä muutamia.

MARIMEKKO

Ensin metsästin astioita. Leipälautaset sain jopa ihan Stockmannilta, mutta pieniä kippoja jouduin etsimään huutokaupoista ja Facebookista. Kyseessähän on siis juhlamallisto, Kestit.

Kestit




Ostin myös pari laukkua, Mini Matkurin sekä Mini Weekenderin.

Lisäksi ostin myös pari tunikaa, mutta niistä minulla ei ole kuvaa. (Ja kangasta ja...) Olen nyt siis melkoinen Marimekko-tyyppi. 

HOBSTAR

Täydensin lasikokelmaani kesän aikana. Aikaisemmassakin kuvassa näkyy pari Hobstarin lasia, mutta kyllä niitä minulla vähän enemmän on.

RIVA CLOTHING




Kävin Jyväskylässä Designtorilla, josta tein tämän hankintani. Kyseessä on jyväskyläläinen uusi vaatefirma. Toisen pääjehun äiti on kollegani, joten myös siksi olen seurannut Rivan tarinaa jo tovin. Hienoja paitoja!

SCND



Toinen jyväskyläläinen! Ostin vanhasta skeittilaudasta tehdyt korvikset ja pyörän sisäkumista tehdyn kaulakorun. Tästäkin kuullaan vielä!

RAVINTOLAPÄIVÄ

Kankaalla Jyväskylässä järjestettiin Designtorin kanssa samaan aikaan myös Ravintolapäivä. Kävin kahdessa kojussa, Kansaissa ja Holy Crepsissä. Ensimmäisestä ostin aivan ihanan japanilaisen tortillan ja toisesta aidon ranskalaisen crepsin sitruuna-sokeritäytteellä. Nam!



STREETJKL

Juuri eilen loppui pari päivää kestänyt StreetJKL-tapahtuma. Kyseessä oli siis streetfoodiin ja katutaiteeseen erikoistunut tapahtuma. Itseäni kiinnostivat eniten juuri ruokakojut. Kävimme kaverini kanssa testailemassa vaikka mitä, mutta kuvat ovat nyt muutamasta eri kojusta. Maistelimme mm. BurgerBrosin hampurilaista, Mortonin karviaislimsaa, spiraaliperunoita sekä churroja.


Juustotangot

Tässä maailman helpoimmat ja parhaimmat juustotangot! Sainpas pakastinta tyhjennettyä...



JUUSTOTANGOT

Tarvitset:

lehti- tai voitaikinalevyjä
kananmunaa (rakenne rikki)
parmesania raastettuna

1. Leikkaa levyistä leveydeltään noin sentin paksuisia suikaleita (pituussuuntaan leikataan).
2. Uittele suikaleita kananmunassa, lautasella.
3. Kasta molemmin puolin parmesaaniraasteessa.
4. Tee suikaleesta kierre.
5. Paista kierteet uunissa +225 asteessa keskitasolla, noin 6-12 minuuttia.

Pippuripihvi ja sinappi-konjakkikastike

Kyllähän pihvi tarvitsee kunnon kastikkeen. Kesällä ostin pariinkiin otteeseen Kuopion Lihakaupasta marmoroitua naudan ulkofilettä. Paistaminen on helppoa: muutama minuutti molemmin puolin todella kuumalla pannulla tai grillissä, suolaa ja pippuria pinnoille ja folioon lepäämään. Liha on niin hyvää, että sitä voisi kyllä syödä sellaisenaan. Tänä kesänä tein pippuripihvit eli vuorasin pihvin molemmat puolet vastarouhitulla mustapippurilla. Kylkeen sopii todella hyvin alla oleva kastike. Pakko myöntää, että olen todellinen pippuripihvifani.

Pippuripihvi, sinappi-konjakkikastiketta, uusia pottuja ja paprika-sipulipaistosta


SINAPPI-KONJAKKIKASTIKE

2 dl kuohukermaa
alle puolikas lihaliemikuutiofondi
1 rkl dijonsinappia
pienen pieni tilkka konjakkia (n. 1 tl)

- Keittele tovi kasaan - ja se on siinä! Kastike on parhaimmillaan juuri pippuripihvin seurana.

Lankkulohi kaasugrillissä

Tämän ohjeen bongasin Aamu-TV:stä. Kyseessä on Sami Garamin ohje ja todellakin kokeilemisen arvoinen.



LANKKULOHI

1 kirjolohifilee
25 g voita
3 rkl dijonsinappia
nippu tilliä
suolaa

Lisäksi tarvitset puulankun.

1. Liota käsittelemätöntä lankunpätkää yön yli vedessä.
2. Levitä pinnalle voita, sitten sinappia ja sitten tillinoksia. Mausta kirjolohifilee suolalla (runsaasti) ja aseta se nahkapuoli ylöspäin lankun päälle. Ripottele suolaa myös nahan päälle.
3. Nosta lauta kaasugrilliin. Grillaa aluksi niin, että lauta savuaa kunnolla ja palaakin pohjasta hieman. Pienennä sitten lämpöä ja pienennä sitten liekkiä. Grillaa kypsäksi kannen alla epäsuoralla lämmöllä niin, että lohen sisälämpötila on noin +50 astetta.

Tarjoile lohi perunoiden ja esimerkiksi tzatzikin kera.



TZATZIKI

Yhdistelin seuraavia:

Kurkkua raastettuna ja valutettuna
suolaa (myös itkettämiseen)
turkkilaista jogurttia
valkosipulia hienonnettuna
mustapippuria rouheena
hieman sitruunamehua
hieman hunajaa/sokeria
tuoretta minttua silputtuna

Maistele siis!

Kesä paketissa!

Hei vaan kaikille!

Meni monta kuukautta inspiraatiota etsiessä. Niinpä päätinkin jatkossa olla stressaamatta tästä(kin) asiasta. Kirjoittelen, kun siltä tuntuu. Ajattelin kirjoittaa yhden postauksen, jossa lyön nippuun kesän meiningit. Kirjoittelen ruokajutuista kuitenkin erikseen, kunhan endin.

Kesän parhaat asiat:

Maltan-reissu
- Kävin viikon mittaisella kielikurssilla työkaverini kanssa. Lisää voit lukea täältä: https://peda.net/joutsa/smile/om/japlcimij2
Teen myöhemmin tästä oman juttunsa, mutta saatte vielä lueskella Peda.netin versiota.

Blue Window (Gozo, Malta)

Helsinki
- Monta monituista kivaa reissua. Täällähän asuu myös lempinakeroni eli tädin mussukka. Erityisesti tykkään Helsingin ruokatarjonnasta. Aina on jotakin uutta tarjolla.

Kimchi Wagonin ihanaa ruokaa

Siivouspäivän antia

Siilinjärvi
- Mm. uusi harrastus, CrossFit. Rankka lajihan se on, mutta olen nyt sinnikkäästi jatkanut. Vaikka olen tällainen xl-kokoinen sohvaperuna, olen ylittänyt tosisesti itseni. Tavoite on joskus olla m-kokoinen, ei-sohvaperuna. Olin muutenkin melkein koko kesän Siilissä. Oli niin kiva oleilla, kun usein päiviäni ilostuttivat myös lähes vuoden ikäisen tyttösen touhut.

CrossFit Siilinjärvi
Japanilainen uusi ystävä ja hänen vierailunsa
- Lisää tarinaa muissa postauksissa... Oli kuitenkin melko internationaali kesä. Opin paljon japanilaisesta kulttuurista ja erityisesti japanilaisista ruoista. Toivon, että voisin parin vuoden sisällä päästä käymään Japanissa. Olisi ainakin paikallisopas tarjolla.

Sain tuliaisiksi 10 kg japanilaisia herkkuja ja ruokatarvikkeita.

Viikko Luhangassa
- Vuokrasimme mökin ja liikuimme paljon Luhanka-Joutsa-akselilla. Sattui sopivasti kesän ainut sateeton viikko. Mökki oli Haapalan lomamökkien Salakkaniemi. Suosittelen sitä kyllä, jos haluaa viettää viikon rauhassa, kirkkaan veden ääressä ja kuitenkin melko lähellä kaikkea. Mökillä oli täysi varustus, mikä sopi tällaiselle kaupunkilaiselle vallan hyvin.

Vaarunvuorilla

Soutuhommia Hauhalla

Kesä oli ihana, mutta toki hieman liian lyhyt. Kertoilen vähän lisää japanilaisen naisen vierailusta toisessa postauksessa. Samaan postaukseen kerron tarinaa myös hieman ruoista, joita kokkailimme. Muistakin ruokajutuista tulee omat päivityksensä.

Makean tulinen kaalilaatikko

Kaalilaatikko on lapsuuteni inhokkiruokia, mutta olen hiljattain oppinut pitämään kaaliruoista. Päätin tehdä ensimmäistä kertaa kaalilaatikkoa, mutta halusin hieman tulisemman version. Niinpä päädyin kokeilemaan Me-lehden versiota. Taisin kuitenkin laittaa sweet chili -kastiketta ja siirappia hieman enemmän. Olen lisännyt määrät jo ohjeeseen. Jos et tykkää kovin makeasta laatikosta, vähennä määrät (siirappia 1 rkl ja sweet chiliä 1,5 rkl).



MAKEAN TULINEN KAALILAATIKKO
(4-5 annosta)

0,75 dl rikottuja ohrasuurimoita
vettä
suolaa
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 chili
puolikas valkokaali (0,7 kg)
10 g voita
250 g naudan jauhelihaa
2 rkl tummaa siirappia
2,5 rkl sweet chili -kastiketta
0,75 rkl HP-kastiketta
5-10 tippaa tabascoa (vihreää tai chipotlea)
1 rkl jeeraa eli juustokuminaa jauhettuna
0,5 rkl kuivattua timjamia
0,5 rkl rouhittua mustapippuria
0,5 rkl kurkumaa
0,5 tl jauhettua korianteria
0,5 rkl paprikajauhetta
0,5-0,75 tl suolaa
0,5 lihaliemifondikuutiosta
2 dl kiehuvaa vettä

1. Keitä ohrasuurimot kypsäksi paketin ohjeen mukaan suolaisessa vedessä. Siivilöi ja huuhtele.
2. Pilko sipuli, valkosipulin kynnet ja chili hienoksi.
3. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.
4. Sulata voi suuressa kattilassa. Lisää sipuli- ja chilisilput. Kypsennä niin, että ne vähän pehmenevät. Lisää jauheliha ja ruskista kypsäksi.
5. Lisää kaalisuikaleet, siirappi sekä kaikki maustekastikkeet ja mausteet kattilaan. Kypsennä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia.
6. Mausta suolalla ja lisää ohrasuurimot joukkoon.
7. Kaada seos voideltuun vuokaan ja valuta vedestä ja lihaliemifondikuutiosta tehty seos joukkoon.
8. Lisää pinnalle voinokareita ja siirappiraitoja.
9. Paista +170 asteessa ainakin 60 minuuttia, mielellään kauemmin, kunnes pinta on kauniin ruskea. Jos pinta meinaa kärtsähtää, voit lisätä folion päälle.