lauantai 4. heinäkuuta 2015

Vadelma-lakritsitäytekakku

Olette varmaan huomanneet, että olen perso kaikille lakujutuille. Niinpä ystäväni lapsen synttäreistä innostuneena päätin kokeilla itsekin siellä tarjoiltua kakkua. Ohjetta en suoraan saanut, vaan kolusin taas netin ihmeellisessä maailmassa. Lopullinen ohje on sekoitus aika monta ohjetta...

Kakkupohjan voi tehdä vaikka edellisenä päivänä. Hopeatoffeetäytteen tekeminen oikeastaan on vähän pakkokin aloittaa jo edellisenä päivänä. Muista varata myös kreemiaineet.

Vadelma-lakritsitäytekakku

VADELMA-LAKRITSITÄYTEKAKKU

Kakkupohja 24 cm:n kakkuvuokaan:

Ns. neljän munan kakku:

4 kananmunaa kaadettuna lasiin
saman verran sokeria
saman verran vehnäjauho-perunajauhoseosta (50-75 % vehnäjauhoja)
1,5 tl leivinjauhetta

1. Kaada sokeri kulhoon.
2. Lisää munat ja vatkaa tymäkäksi vaahdoksi.
3. Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen ja kääntele jauhoseos nuolijalla muna-sokerivaahdon sekaan hyvin varovasti.
4. Kaada valmis seos korppujauhoilla vuorattuun kakkuvuokaan ja kopsauta kevyesti pari kertaa.
5. Paista +175 asteessa uunin alatasolla noin 35-45 minuuttia. Jos pinta tummuu, lisää folio. Älä tee tätä kuitenkaan heti, jotta kakku ei lässähdä.
6. Kokeile tikulla, onko kakku kypsä. Kun otat kakun uunista, kumoa se melkein heti. Anna jäähtyä.

Lakritsitäyte:
(on hyvä tehdä osittain jo edellisenä päivänä)

125 g Hopeatoffeita
1,5 dl kuohukermaa
1,25 dl vispikermaa
0,25 dl vaniljakreemijauhetta

1. Sulata hopeatoffeet kattilassa kuohukermaan miedolla lämmöllä. Nosta pian jääkaappiin.
2. Seuraavana päivänä vaahdota hopeatoffeekerma.
3. Vaahdota vispikerma.
4. Sekoita kermat keskenään.
5. Lisää kreemijauhe.

Vadelmarahkatäyte:

1,5 dl kuohukermaa
1 prk rahkaa
5 liivatelehteä
n. 200 g kotimaisia vadelmia
sokeria maun mukaan

1. Laita liivatteet kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka.
3. Lisää vadelmat ja sokeri (älä tee liian makeaa).
4. Liota vedestä puristetut liivatteet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä.
5. Anna ihan pienen pieni tovi jäähtyä, minkä jälkeen valuta liivate ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen koko ajan sekoittaen.
6. Anna olla tovi jääkaapissa ennen täyttämistä.

Tee kreemi marsipaanikuorrutteen alle. Ohje täältä.

Kakun kokoaminen ja koristelu:

vajaa 2 dl Grandia (vadelma)
500 g marsipaania (mustaa ja vaaleanpunaista)
Haribon lakukiekkoja
kultaisia helmiä ja hileitä

- Leikkaa kakku kolmeen osaan.
- Kostuta pohjaosa huolellisesti. Lisää lakutäyte.
- Nosta keskimmäinen osa lakutäytteen päälle ja kostuta. Lisää vadelmatäyte.
- Nosta kansi päälle ja kostuta vielä kevyesti.
- Laita kreemiä ohuelti kakun päälle ja sivuille.
- Tee marsipaaneista marmoria sekoittamalla vaaleanpunaista ja mustaa.
- Kauli marsipaani isoksi levyksi tomusokerin päällä ja siirrä käsivarsien avulla kakun päälle. Painele kakun pintaan varovasti venyttämällä toisella kädellä.
- Koristele.

Rumasti leikattu, mutta kerrokset näkyvät kuitenkin hyvin.

Jos tykkäät vadelma-lakuyhdistelmästä, niin muista myös aivan ihana jäätelö!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti