perjantai 26. kesäkuuta 2015

Broileri-ananaspyörykät ja kylmä yrttikastike

Tämäkin ohje on alun perin ystävältäni, joka taas on leikannut ohjeen talteen Pirkka-lehdestä. Broileri-ananaspyörykät ovat maukasta ja mehevää arkiruokaa ja yrtti-kermaviilin kanssa ne ovat oikein hyvää kesäruokaa.

Broileri-ananaspyörykät ja kylmä yrttikastike

Ja tässäpä sitten (helppo) ohje:

BROILERI-ANANASPYÖRYKÄT JA KYLMÄ YRTTIKASTIKE
(n. 45 keskikokoista pyörykkää)

Pyörykät:

800 g broilerin jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
1 dl sweet chili -kastiketta
2 tlk ananasmurskaa
2 kananmunaa
1,5-1,75 tl suolaa

Yrttikastike:

300 g kermaviiliä
0,75 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
0,7l dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
1,5 tl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria

Valmistus:
1. Mittaa korppujauhot kulhoon ja kaada sweet chili -kastike jauhojen joukkoon.
2. Valuta ananasmurskapurkeista mehut pois.
3. Sekoita korppujauhoseokseen jauheliha, ananasmurska, kananmunat ja suola.
4. Pyörittele murekemassasta vedellä kostutetuin käsin pyöryköitä ja asettele ne pellille leivinpaperin päälle.
5. Paista pyörykät uunissa +225 asteessa yhden tason keskitasoa ylempänä noin 15-20 minuuttia.
6. Valmista kastike sekoittamalla kermaviiliin hienonnetut yrtit ja maustamalla suolalla ja pippurilla sekä hunajalla maun mukaan.
7. Tarjoa lisänä jasmiiniriisiä ja vihersalaattia.

Huomioita:
- Tällä ohjeella pyöryköitä tulee melko iso erä, mutta neljä nälkäistä aikuista söi melkein kaikki 44 pyörykkää.
- Mitä isommat pullat, sitä pidempään ne paistuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti