lauantai 11. heinäkuuta 2015

Ravintolatestejä (Helsinki, Kuopio, Jyväskylä, Konnevesi, Joutsa)

Taas on ollut aikaa käydä ravintoloissa syömässä (ihanaa!). Minulla ei ole kuitenkaan niin paljon aikaa, että malttaisin kirjoittaa jokaisesta ravintolasta oman postauksen. Niinpä useampikin ravintola päätyy nyt tähän samaan. Kommentoin käyntejäni muutamalla sanalla.

Aloitetaan matka Helsingistä.

FAFA'S (Helsinki)


- Täällä olen käynyt pari kertaa siskoni kanssa. Tarjolla on lähinnä pitajuttuja joko falafel- tai kabaptäytteellä (jonkinlainen lihasysteemi). Voin kyllä todellakin suositella. Falafelit ovat aitoja ja oikeita. Pitaleipä on suuri ja lisukkeet maittavia. Rento paikka, joissa parhaiten homma sujuu englanniksi. Fafa'sin löytää kolmestakin eri paikasta.


Sittenpäs hypätäänkin Jyväskylään.


SHALIMAR (Jyväskylä)

























- Tässä intialaisessa ravintolassa olen käynyt useita kertoja lounasaikaan. Valittavana on muutama annos tai niiden miksaus. Esimerkiksi butter chickenin kanssa tarjotaan riisiä, salaattia, raitakastiketta ja naanleipää. Hinta ei ole ainakaan lounasruokailijalle liikaa. Tulisuutta ja aitoa makua on hyvin. Ravintolan löytää matkakeskukselta.


BOHO (Jyväskylä)

























- Tämä uusi ravintola oli iloinen yllätys. Listalla on mm. hotdogeja, jotka eivät ole niitä perinteisiä. Söin possunposkihodarin ja siskoni jakkihedelmähodarin. Emme halunneet ranskalaisia, vaan vaihdoimme ne salaattiin. Annokset yllättivät positiivisesti - varsinkin jakkihedelmä uutena makuna miellytti. Lisäksi lisukesalaatti oli runsas ja monipuolinen (toisin kuin yleensä). Hinta oli edullinen. Huom! Tätä juttua kirjoittaessani lista on vaihtunut ja hinnat hieman nousseet. Hodareita on edelleen listalla, mutta esim. jakkihedelmää ei enää saa. Tässä ravintolassa voi viettää iltaa myös drinksuja juomalla. Sunnuntain brunssi on vielä testaamatta. Huomioi ravintolan hieno sisustus ja iso terassi.


SOPPABAARI (Jyväskylä)

























- Viime kesänä kävin useasti. Lista saattaa vaihtua kesken päivän. Tarjolla on muutama eri keittovaihtoehto, pari pastavaihtoehtoa ja muutama salaatti. Lisäksi saa tilata leipäsille oivaa valkosipulilevitettä. Rento ja boheemi paikka. Keitoistakin voi saada taivaallisia!


Ja sitten siirrymme Kuopioon.


TRATTORIA SORRENTO (Kuopio)


























- Oikeasti italialainen pikkuravintola. Tarjolla pastaa, pizzaa, liha-annoksia ja salaatteja. Suosittelen varsinkin pizzoja ja ihanaa gelattoa jälkkäriksi. Omistaja on loistotyyppi ja keittiöstä saatat kuulla italiankielistä laulua. Tarjoilija saattaa ihailla sinua vähän liikaakin. ;) Tämä paikka on Kuopiossa nyt todella in. Sijainti on hieman syrjemmässä, mutta torilta on kuitenkin kävelymatka.


EHTA (Kuopio)



- Memphis lähti pois ja tilalle tuli Ehta. Paikasta saa aika perinteisiä juttuja: burgereita ja salaatteja. Silti annoksissa miellyttää se, että niissä on joku hieman tavallisesta poikkeava idea. Vaikka paikka onkin S-ravintola, on se käymisen arvoinen (jos joku näitä korttipaikkoja vierastaa). On myös aktiivinen somessa, joten kilpailuihin osallistumalla voit voittaa vaikkapa jälkkärit. Sijainti on myös hieman syrjemmässä, mutta kuitenkin kävelymatkan päässä torilta.


Seuraavaksi suuntaamme Konneveden ja Rautalammin rajalle.


KIVISALMEN KIEVARI (Konnevesi)
























- Hienolla paikalla, Konneveden ja Rautalammin rajalla sijaitsee kesäravintoloiden helmi! Hampurilaiset ovat todella hyviä, ranskalaiset oikeasti maustetaan ja kylkeen tilattu Aura-dippi maistuu taivaalliselta. Samaan rahaan saa kivat näkymät (niin, myös ne ravintolan pojat ovat aika jees). Ruokaa joutuu kiireiseen aikaan hieman odottelemaan, mutta mikäs on odotellessa, kun olo on mukava ja meininki jees.

Viimeisenä matkaamme Joutsaan.


KAROLIINAN KESTIKIEVARI (Joutsa/Leivonmäki)






- Ajan kesää lukuun ottamatta joka päivä ohi. Harmi, että useinkaan en ole ehtinyt pysähtyä. Karoliinan kahvimyllyn ihanat kakut sijaitsevat nimittäin nykyään täällä! Mahtavien kakkujen lisäksi kävijää hemmotellaan muillakin ihanilla leivonnaisilla (mm. jättipullilla), laadukkailla lankkupizzoilla ja salaateilla sekä keitolla. Sisustus on mahtava. Samoissa tiloissa toimii myös Jukolan juusto, jonka juustoja kannattaa kyllä maistaa ja viedä vaikkapa lahjaksi. Sijainti 4-tien varressa, Leivonmäellä.



Tässäpä pieni katsaus muutamaan ravintolaan. Enköhän jatkossakin vieraile erilaisissa paikoissa, joten lisää juttuja on luvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti