tiistai 5. toukokuuta 2015

Mehevä porkkanapiirakka

Parhaat reseptit kiertävät niin, että alkuperäisen jäljille on mahdoton päästä. Tämä on juuri sellainen. Onhan sitä tullut porkkanapiirakkaa tehtyä muutaman kerran ennenkin, mutta tämä on kyllä ylitse muiden. Kun maistoin tällä ohjeella tehtyä piirakkaa, pyysin tietenkin ohjeen itselleni. Ja niin oli tehnyt ystävänikin. Ohjeen hän oli saanut ystävältään ja hän taas jostakin. Miksi ohje sitten kiertää? Poikkeuksellista tässä ohjeessa on, ettei porkkanaa tarvitse raastaa ollenkaan, sillä se on korvattu Piltti-soseella. Ohje on nopea, helppo, ja lopputulos äärimmäisen mehevä. Tämän jälkeen ei ole enää paluuta raastamisen raastavalle tielle.

Olen lisännyt ohjeeseen omia täydennyksiäni, mutta sehän se juuri onkin parasta, kun ohje hieman muuttuu matkalla. Eräs kolmevuotias muuten ihastui piirakkaan niin, että kaapi kuorrutteen melkein kaikkien palasten päältä. Oli kuulemma kivoja timantteja päällä. Eihän siinä. Myös minun mielestäni ne helmet sopivat ihan hyvin koristeiksi.


Tämä porkkanapiirakka on supermehevä!


MEHEVÄ PORKKANAPIIRAKKA
(pellillinen)

5 dl sokeria
4 kananmunaa
2,5 dl öljyä
2 prk Piltti peruna-porkkanasosetta
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1/2 tl suolaa

Kuorrute:
reilu 150 g Olympia-sulatejuustoa
reilu 50 g voita sulatettuna
1 tl vaniljasokeria
1 rkl maitoa
vajaa 5 dl tomusokeria

Koristeeksi:
mantelirouhetta
pehmeitä sokerihelmiä

1. Sekoita sokeri, kananmunat, öljy ja Piltti-sose kulhossa.
2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, kaneli ja suola. Lisää edelliseen seokseen. Sekoita tasaiseksi.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunin keskitasossa +200 asteessa vähän reilu 20 minuuttia. Tarkista kypsyys hammastikulla.
4. Nosta uunista ja anna jäähtyä.
5. Tee kuorrute sekoittamalla aineet. Koostumuksen tulee olla notkean jytäkkää. Ota huomioon, että kuorrute jähmettyy kyllä myöhemmin.
6. Irrota piirakasta leivinpaperi ja levitä täyte kummalle puolelle haluat. (Tämä on taas niitä, että jokainen tekee tavallaan.)
7. Tasoita täyte esim. lastalla.
8. Leikkaa aavistuksen verran jähmettynyt piirakka paloiksi terävällä veitsellä. Huuhtele veistä säännöllisesti kuuman veden alla, niin täyte ei tartu veitseen.
9. Koristele palat mantelirouheella ja sokerihelmillä.

Tämäkin herkku siis syntyi vappuna. Nyt olenkin sitten palannut arkisten eväiden ääreen. Aika tylsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti