sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

KJ Collectionin pikkupöytä ja Rosenthalin (Wirkkalan) Paperipussi-maljakot

Olen tehnyt kesäloman aikana parikin itselle mieluisaa kivaa löytöä!

Ensimmäinen löytö oli ihana pikkupöytä. Kiertelin ja kaartelin Tallinnassa Telliskiven alueella (juttua tästä myöhemmin). Sisustuskahvilassa sen näin: täydellinen pikkupöytä sohvan lähettyville! Olen niin monta kertaa kaivannut pientä pöytää, jotta voin mutustella iltapalaleivät ja juoda kupposen kahvetta ihan sohvan ääressä. Laskutila on vain puuttunut. Mutta eipä siis puutu enää! Pöydällä oli hintaa 45 euroa. Hinta ehkä yläkanttiin, mutta on se vaan niin kiva. Tarkoitus olisi lähteä hakemaan toinenkin pöytä makuuhuoneeseen yöpöydäksi. Olohuoneen pöytä on pyöreä, mutta samanlaisia pöytiä oli myös neliöinä ja kolmioina. Jospa vielä yhden neliöpöydän saisin aikaiseksi hakea. Kyllähän siinä pöydälle tulee hintaa, mutta voihan sitä käydä samalla vaikka kasvohoidossa. Miten pöydän sitten roudasin Suomeen? Jalat lähtivät irti, joten pöytä kulki kätevästi ihan paperikassissa.

KJ Collectionin pikkupöytä

Toisen löytöni tein muutamaa viikkoa myöhemmin Lempäälän Ideaparkin Outlet-myymälästä. Olin jo pitkään haaveillut Rosenthalin Paperipussi-maljakoista, jotka ovat Tapio Wirkkalan suunnittelemia.  En vain ollut saanut aikaiseksi selvitellä, mistä ne löydän mahdollisimman kätevästi ja edullisesti. Joitakin sivustoja olin sellaillut ja todennut, että "ostan ne sitten joskus". Sillä hetkellä maljakoiden hintakin tuntui olevan liikaa. Lempäälässä sain kaksi maljakkoa hieman reilun satasen hintaan. Alun perin samalla rahalla olisin saanut ehkä yhden. Voihan olla, että joku on saanut vaasit vieläkin halvemmalla, mutta siinä tilanteessa ja hetkessä halusin maljakot ehdottomasti. Olinhan niitä jo aikaisemminkin ihastellut. Ja siinä ne nyt pitävät majaansa, pöydällä.

Rosenthal Paper Bag Vase, Rosethalin Paperipussi-maljakko

Jospa sitä vielä tänä kesänä ehtisi tehdä löytöjä. Toisaalta ostin juuri kirpputorilta pieniä Iittalan Aika Graphics -lautasia vaivattomaan 3 euron kappalehintaan. Kannatti, kun samaa sarjaa on pari isoa ruokalautasta sekä pastalautasia. Tänä kesänä olen myös täydentänyt Arabian Hetkiä-mukisarjan. Siitä onkin tullut oikein lemppari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti