torstai 16. heinäkuuta 2015

Valkosipuli-basilikakorvapuustit

Olen eittämättä suolaisen ystävä. Niinpä olin innoissani, kun K-ruoka-sivustoa selatessani törmäsin tähän ohjeeseen. Suolaisia korvapuusteja! Ihan pakko oli heti testata, ja makumaailma kyllä oli juuri sitä, mitä halusinkin. Kiva juttu on, että heti tuli mieleen erilaisia makuyhdistelmiä, mitä seuraavaksi voisi korvapuustityylillä testata. Tässäpä kuitenkin valkosipuli-basilikakorvapuustien ohje. Huom! Tällä voi korvata illanistujaisten valkosipulivoipatongin!

Valkosipuli-basilikakorvapuustit

VALKOSIPULI-BASILIKAKORVAPUUSTIT
(16 melko isoa)

2,5 dl vettä
25 g tuorehiivaa
1 kananmuna
reilu 1 tl suolaa
ripsaus sokeria
3 dl vehnäjauhoja
n. 3,5 dl hiivaleipäjauhoja
3/4 dl rypsiöljyä

Täyte:
60 g pehmeää voita
2 dl basilikaa hienonnettuna
3-4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
suolaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 kananmuna
auringonkukansiemeniä

1. Ota hiiva, muna ja rypsiöljy hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
2. Sekoita hiiva 1 dl:aan kädenlämpöistä vettä. Lisää loput vedestä.
3. Lisää kananmuna, suola ja sokeri.
4. Alusta taikinaan vähitellen jauhot. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
5. Kohota 20-30 minuuttia.
6. Kauli kohonnut taikina levyksi (noin 50 x 35 cm) jauhotetulla pöydällä. Voitele levy pehmeällä voilla. Ripottele valkosipuli ja basilika tasaisesti levyn päälle. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria.
7. Kääri levy pitkältä sivulta melko napakalle rullalle. Jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla 16 osaan vinoin viilloin (siksak). Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina palojen kapeaa puolta peukaloilla pöytää vasten. Nosta puustit pellille kohoamaan. (Suosittelen kahta peltiä.) Kohota hyvin.
8. Voitele kohottamisen jälkeen kananmunalla. Ripottele päälle auringonkukansiemeniä.
9. Paista +225-asteisen uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Tarjoile puustit lämpiminä.

Muutamia huomioita:
- Jos taikina ehtii alustaessa mennä kylmäksi, lämmitä mikrossa mukissa vettä ja laita sen jälkeen taikina sinne kohoamaan.
- Jos leivotut puustit eivät meinaa kohota, laske kuumaa vettä tiskialtaaseen ja laita pelti altaan päälle.
- Puustien muotoa voi "korjailla" vielä kohoamisen jälkeenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti