sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Mongolialaista kanaa

Jostain netin syövereissä törmäsin moiseen ohjeeseen. Ruoka oli niin hyvää, että se ansaitsee päästä jakeluun suomenkielisenäkin.

#mongolianchicken


MONGOLIALAISTA KANAA
(3 annosta)

450 g broilerin fileesuikaleita
reilu 1 rkl maissitärkkelystä
2 rkl öljyä
2 tl inkivääriä hienonnettuna
1 rkl valkosipulia hienonnettuna
kevätsipulia hienonnettuna valkoiset ja vihreät osat erikseen
(löytää etnisistä kaupoista ainakin)

kastike:
2 rkl hoisinkastiketta
1 tl seesamiöljyä
1/4 tl mustapippuria rouhittuna
reilu 1 dl soijakastiketta
reilu 1 dl vettä
reilu 2 tl maissitärkkelystä
reilu 1 dl ruskeaa sokeria (ostin etnisestä kaupasta)

1. Tee ensin kastike. Sekoita niin, että sokeri ja maissitärkkelys liukenevat. Jätä odottamaan.
2. Pyörittele kanasuikaleet maissitärkkelyksessä.
3. Kuumenna pannussa öljy ja paista kanat nopeasti kypsiksi. (Älä paista liikaa!)
4. Lisää valkosipuli ja inkivääri. Paista noin 30 sekuntia.
5. Lisää kastike ja sipulin valkeat osat. Keitä, kunnes hieman saostuu.
6. Lisää sipulin vihreät osat ja nosta pannu pois liedeltä. Lisää suolaa, jos soijakastikkeen suola ei ole mielestäsi riittävä.
7. Tarjoile hieman suolatun riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti