sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Lankkulohi kaasugrillissä

Tämän ohjeen bongasin Aamu-TV:stä. Kyseessä on Sami Garamin ohje ja todellakin kokeilemisen arvoinen.



LANKKULOHI

1 kirjolohifilee
25 g voita
3 rkl dijonsinappia
nippu tilliä
suolaa

Lisäksi tarvitset puulankun.

1. Liota käsittelemätöntä lankunpätkää yön yli vedessä.
2. Levitä pinnalle voita, sitten sinappia ja sitten tillinoksia. Mausta kirjolohifilee suolalla (runsaasti) ja aseta se nahkapuoli ylöspäin lankun päälle. Ripottele suolaa myös nahan päälle.
3. Nosta lauta kaasugrilliin. Grillaa aluksi niin, että lauta savuaa kunnolla ja palaakin pohjasta hieman. Pienennä sitten lämpöä ja pienennä sitten liekkiä. Grillaa kypsäksi kannen alla epäsuoralla lämmöllä niin, että lohen sisälämpötila on noin +50 astetta.

Tarjoile lohi perunoiden ja esimerkiksi tzatzikin kera.



TZATZIKI

Yhdistelin seuraavia:

Kurkkua raastettuna ja valutettuna
suolaa (myös itkettämiseen)
turkkilaista jogurttia
valkosipulia hienonnettuna
mustapippuria rouheena
hieman sitruunamehua
hieman hunajaa/sokeria
tuoretta minttua silputtuna

Maistele siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti