sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Makean tulinen kaalilaatikko

Kaalilaatikko on lapsuuteni inhokkiruokia, mutta olen hiljattain oppinut pitämään kaaliruoista. Päätin tehdä ensimmäistä kertaa kaalilaatikkoa, mutta halusin hieman tulisemman version. Niinpä päädyin kokeilemaan Me-lehden versiota. Taisin kuitenkin laittaa sweet chili -kastiketta ja siirappia hieman enemmän. Olen lisännyt määrät jo ohjeeseen. Jos et tykkää kovin makeasta laatikosta, vähennä määrät (siirappia 1 rkl ja sweet chiliä 1,5 rkl).



MAKEAN TULINEN KAALILAATIKKO
(4-5 annosta)

0,75 dl rikottuja ohrasuurimoita
vettä
suolaa
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 chili
puolikas valkokaali (0,7 kg)
10 g voita
250 g naudan jauhelihaa
2 rkl tummaa siirappia
2,5 rkl sweet chili -kastiketta
0,75 rkl HP-kastiketta
5-10 tippaa tabascoa (vihreää tai chipotlea)
1 rkl jeeraa eli juustokuminaa jauhettuna
0,5 rkl kuivattua timjamia
0,5 rkl rouhittua mustapippuria
0,5 rkl kurkumaa
0,5 tl jauhettua korianteria
0,5 rkl paprikajauhetta
0,5-0,75 tl suolaa
0,5 lihaliemifondikuutiosta
2 dl kiehuvaa vettä

1. Keitä ohrasuurimot kypsäksi paketin ohjeen mukaan suolaisessa vedessä. Siivilöi ja huuhtele.
2. Pilko sipuli, valkosipulin kynnet ja chili hienoksi.
3. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.
4. Sulata voi suuressa kattilassa. Lisää sipuli- ja chilisilput. Kypsennä niin, että ne vähän pehmenevät. Lisää jauheliha ja ruskista kypsäksi.
5. Lisää kaalisuikaleet, siirappi sekä kaikki maustekastikkeet ja mausteet kattilaan. Kypsennä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia.
6. Mausta suolalla ja lisää ohrasuurimot joukkoon.
7. Kaada seos voideltuun vuokaan ja valuta vedestä ja lihaliemifondikuutiosta tehty seos joukkoon.
8. Lisää pinnalle voinokareita ja siirappiraitoja.
9. Paista +170 asteessa ainakin 60 minuuttia, mielellään kauemmin, kunnes pinta on kauniin ruskea. Jos pinta meinaa kärtsähtää, voit lisätä folion päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti