lauantai 18. lokakuuta 2014

Very Nice -farkut

Muutama vuosi sitten ostin farkut, jotka mullistivat elämäni...

Very Nicen SuzzieSkinnyt

Mistähän aloittaisin tarinan? Aloitetaan faktalla. Uskokaa tai älkää, niin Suomessa tehdään edelleen vaatteita ja farkkuja. Suomalaisia farkkuja valmistaa M.A.S.I. Company, jonka tehdas sijaitsee pienellä paikkakunnalla Savossa, Keiteleellä. Paikkakunnalla on tehtaanmyymälä, josta voi ostaa edullisesti kakkoslaatua ja poistotuotteita sekä ihan priimaa. Tehtaanmyymälät löytyvät Keiteleen lisäksi Pielavedeltä, Viitasaarelta ja Vaasasta. Valikoimissa on farkuista Lee Coopereita, Warrickeja ja Very Niceja. (Kaikki ovat kotimaisia merkkejä!) Rekit ovat pullollaan myös vapaa-ajan vaatteita; esimerkiksi Sail&Skin takkeja ja housuja on useita erilaisia.

Sukujuureni yltävät Pielavedelle, joten "farkkukauppa" on tuttu jo lapsuudestani. Olin kuitenkin lapsuuteni ja nuoruuteni kulkenut Levi's-farkuissa ja aikuisikäni lähinnä H&M:n, Vilan ja Vero Modan farkuissa. En ajatellut, että unelmien farkut löytyisivät Pielavedeltä.

Useampi kesä sitten lähdin kuitenkin käymään Pielavedellä farkkukaupassa. Kokeilin farkkuja ja tajusin, että kaikki aikaisemmat farkut ovat olleet ihan huonoja ja istuneet huonosti. Ostin mustat kakkoslaatuiset Very Nicet (pieni kangasvirhe reidessä) parillä kympillä ja pidin niitä, kunnes ne kuluivat puhki. Ja kyllä ne kestivätkin! Ihan eri tavalla kuin HenkkaMaukan vaatteet! Malli oli PIRREstraight, joka oli "superstretchiä". Ja sitä ne farkut olivatkin! Pystyin ostamaan melko pieneltä näyttävät farkut, mutta ne istuivat juuri tuon stretchin takia erittäin hienosti. Ovatpa ne suunniteltukin suomalaiselle kropalle.

Hieman jo rupsahtaneet Very Nicet


Farkkujen jossain vaiheessa hajottua piti tietenkin saada uudet. Taas suuntasin Pielavedelle, ja taisinpa käydä Keiteleelläkin. Tällä kerralla kakkoslaatuisena ei ollut juuri haluamaani mallia ja kokoa mustana, joten ostin vain Lee Cooperin caprihousut ja ajelin vanhempieni luokse takaisin. Ilokseni usea liike (kannattaa googletella) myy Very Nice -farkkuja, joten sijoitin sen melkein satasen ja ostin haluamani. Välillä ostin myös SUZZIEskinny-malliset Very Nicet, jotka ovat kyllä myös erittäin ihanat. Hieman kapeammat ne tosin ovat ja sopivat ehkä enemmän juhlatilaisuuksiin.

Nämä farkut istuvat täydellisesti (PIRREstraight)


Tänään sitten taas huomasin kuluttaneeni lempifarkut rikki (pidän jalassa päivittäin) ja tarvitsin uudet. Kävin äitini kanssa Pielavedellä taas "farkkukaupassa". Äitini löysi kyllä itselleen farkut, mutta minä jäin tällä kertaa vaille halpaa kakkoslaatua. Tiesin, että PIRREstraight-mallia myydään Siilinjärvellä Intersportissa, joten sijoitin taas sen lähes satasen ja sain haluamani. Satanen kyllä on iso raha, mutta farkut kestävät kolme kertaa pidempään kuin halpisfarkut, joten niiden ostaminen kannattaa. Nyt sitten olen taas iloinen, maailman parhaiden farkkujen omistaja. On kiva, että tällaiselle hieman isommallekin naiselle löytyy oikeasti istuvat farkut. Ja eivät ne stretchit ole vain isojen tyttöjen mieleen. Tiedän, että kerran Pirret ostanut, päätyy niihin aina uudelleen koosta riippumatta. ;) Ja onhan se aika jees tukea suomalaista työtä. Suosittelen!

Farkut ovat todella venyvät, mutta eivät rupsahda missään vaiheessa.

Farkuissa on 3 % elastaania. Siitä tunnistat superstretchit.


Lisätietoa löytyy M.A.S.I. Companyn sivuilta. Käykäähän jossakin tehtaanmyymälässä, kun ajelette tietä nro 77.

PÄIVITYS 3.12.2014 JA 11.5.2015:

Farkkujen teko ainakin osittain loppuu Keiteleellä. Farkut valmistetaan jatkossa ainakin Virossa. Sinne meni täysi kotimaisuus. :( Toisaalta kotimaisuusaste on kuitenkin edelleen kohtuullinen.

Kun painoa on pudonnut, olen kallistunut Pirreistä SuzzieSkinny-farkkuihin. Istuvat nimittäin nyt paremmin (näistä kuva jutun alussa). Molemmat mallit sopivat kuitenkin myös meille hieman isommille tytöille. Summa summarum: Merkkiä en vaihda koskaan, vaikka malli välillä vaihtuisikin.

4 kommenttia:

  1. Kokeile Lee Cooper LC 01 mallia

    VastaaPoista
  2. Kirjoitetaanpa uudelleen...

    Taisin kokeilla siisniitäkin, mutta eivät olleet minua varten. Eivät muistaakseni antaneet tarpeeksi periksi tai sitten oli jotain muuta vikana. Testaan kyllä farkkukaupassa kaikki mahdolliset kokonsa puolesta sopivat farkut. Olen ruumiinrakenteeltani melko haastava, joten kaikki eivät vain käy. :( Onneksi Pirret tulivat elämääni!

    Ja kiitos kuitenkin vinkistä! Joku muu saattaa nimittäin löytää ne lempifarkut juuri mainitsemastasi merkistä ja mallista. Minulla on Lee Cooperin caprit, ja ne ovat olleet kyllä ihan jees. Tosin ikävästi välillä vähän valuvat/rullautuvat vyötäröltä. Muuten ovat kyllä olleet hyvät!

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti tykkäät jatkossakin VN-housuista. Sinulle tulee varmaan vähän yllätyksenä, että VN on jo kauan ommeltu Virossa. Laatu on taattua.
    Keiteleelle jää vielä iso joukko pesemään, viimeistelemään ja varastoimaan housut. Kaiken kaikkiaan suomalaisuus housussa on edelleen jopa yli 50%, kun ynnää kaiken Suomessa tehtävän.
    Ja VN on todellakin suunniteltu suomalaiselle naiselle :)

    VastaaPoista
  4. Joo! Tiesin kyllä, että jotakin tuotantoa on ollut jo aikaisemmin Virossa, mutta olin jostakin saanut sellaisen mielikuvan, että Very Nicet on myös ommeltu Keiteleellä. Parempi tuo yli 50 prosentin suomalaisuuskin on kuin ei mitään. Kuitenkin se työllistää enemmän suomalaisia kuin esimerkiksi monen halpaketjun farkkujen ostaminen. Kiitos infosta! Tuo prosenttimäärä on kuitenkin kohtuullinen. Ja en minä farkkuja vaihtaisi, vaikka tuotanto olisi kokonaan Virossa. Jos ja kun laatu on sama kuin ennen, hyvät farkut ovat hyvät ja sillä selvä. :) Toki 100 prosentin kotimaisuus olisi todella suuri plussa.

    VastaaPoista