lauantai 25. lokakuuta 2014

Kivaa keittiöön: Finel, Bloomingville ja Verso Design

Joitakin asioita sitä vain haluaa. Ja etsii niin kauan, että löytää hyvän yksilön. Vakavasti puhuttuna voisin tässä nyt puhua miehistä, mutta oikeasti tarkoitan kuitenkin Pehtoori-kahvipannua. Metsästin melko kauan ehjää ja kaunista pannua, ja löysinkin sellaisen eräästä antiikkiliikkeestä. Kyseinen pannuhan on Finelin valmistama, ja nykyään hinnat ovat suolaiset. Ensinnä tuli varmistua siitä, että pannu myös on Finelin. Puolalaisia "kopioita" (eivät ole ihan samanlaisia) on liikkeellä, mutta onneksi niissä yleensä lukee "made in Poland". En myöskään halunnut uustuotantoa, sillä vanha on se, mikä miellyttää itseäni kaikin puolin. Kun selvisi, että pannuni on oikeasti vanha, hyväkuntoinen (kuin uusi), sen mukana tulee "pulputin" ja valmistaja on oikeasti Finel, uskalsin sijoittaa siihen reilun satasen. Ja nyt olen ihan ihastunut Pehtooriini! Vinkiksi teille: älkää ostako rikkinäistä ja maksako siitä mitä tahansa. Kannattaa siis jäädä vähäksi aikaa odottelemaan.

Finelin Pehtoori ja Verso Designin Silmu



Kesällä kävin tietenkin myös Jyväskylän Asuntomessuilla. Taloista osa kiinnosti erittäin paljon, mutta jotkut eivät ollenkaan. Näinhän se aina onkin. Silti jäi kuitenkin sellainen haave kytemään, että jonakin päivänä haluan vielä asua omakotitalossa. Niin kai se vähän menee, että kerrostalosta rivariin ja rivarista omakotitaloon. Taloihastelun jälkeen kävin vielä messuhallissa, josta ostin Verso Designin Silmu-pannunalusen. Kyseinen alunen on varmaan metrin pituinen, joten se ajaa asiansa myös kaitaliinana. Ja on muuten hieno. Mikä parasta, se on myös kätevä. Kuumia kattiloita tai pannuja voi laskea pöytään useammankin. Materiaali on huopaa, joten alunen pysyy hyvin kasassa.


Ensimmäiset kohteet Asuntomessuilla


Kesällä kävin vierailemassa myös Muuramen Annival Interior -liikkeessä. Paljon sielläkin oli kivaa sisutustavaraa, mutta eniten ihastuin Bloomingvillen valmistamaan talouspaperitelineeseen. Olen muutenkin sisustuksessani viime aikoina panostanut puuhun ja tuonut sitä vähän joka huoneeseen. Ja hyvinhän se valkoisen ja harmaan joukkoon käykin. Lisää puujuttuja myöhemmin...


Bloomingvillen talouspaperiteline on ahkerassa käytössä.

2 kommenttia:

  1. Moi. Luin postauksesi Pehtoori-pannusta. Mistä tietää onko alkuperäinen vai kopio jos ne on ihan samanlaisia. Onko alkuperäinen jo on Arabian tarra kahvassa? Kiitti jos vastaisit vaikka s-postiini: sttma@outlook.com. Kiitos.

    VastaaPoista
  2. Vastaan tänne.

    Tekstissäni mainitsen, että puolalaiset ovat "kopioita" eli eivät ihan samanlaisia. Kun näkee tarpeeksi monta kertaa oikean Pehtoorin, ei voi erehtyä. Pohjassa saattaa olla merkintä Finel, mutta aina sitäkään ei ole. Tarkkailemalla tuotteita löytää kyllä aidon ja oikean. Tutki siis kuvia ja katso, onko harkitsemasi pannu samanlainen. Kovin tarkkoja kopioita ei liikkeellä taida olla, joten tunnistaminen on helppoa. Jos haluaa vanhan pannun, pannun pohjan tulee olle musta.

    VastaaPoista