lauantai 18. lokakuuta 2014

Sytykeruusut

Loman kunniaksi päivitetään blogia nyt sitten ihan urakalla...

Muutama viikko sitten ystäväni sai minut houkuteltua askartelun pariin. Ja onpahan hän saanut houkuteltua minut jopa virkkaamaan, mutta siitä lisää myöhemmin...

Ystäväni oli jo aikaisemmin kokeillut erään toisen kaverinsa kanssa sytykeruusujen tekemistä, mutta ruusut eivät olleet kovin hyvin onnistuneet. Yhteinen työkaverimme oli onnistunut tekemään hienoja ruusuja, joten pitihän sitä meidänkin kokeilla.

Tarvikkeet ovat siis yksinkertaiset: kananmunakennoja ja kynttilöitä. Kennoja revitään ja niistä muotoillaan ruusuja. Ruusut kannattaa kasata niihin osiin, joissa kananmunat ovat olleet (kupit) tai sitten repiä kennoista ne välissä olevat "piikit" irti ja rakennella ruusut niihin. Piikistä pitää tuolloin ottaa se terävä pää pois. Munakennoista työstetyt ruusut kastetaan lopuksi steariiniin (kynttilöiden jämät sulatetaan) ja annetaan kuivua sanomalehden päällä. Huom! Anna steariinin hieman viilentyä ennen kuin rupeat kastamaan siinä ruusuja. Varo myös sormiasi eli käytä välineitä, kun kastat ruusut kuumassa steariinissa. Voin sanoa, että oli melko työlästä hommaa. Kaikkein vaikeinta oli saada pidettyä ruusut kasassa varsinkin siinä uittamisvaiheessa.

En ole vielä pahemmin ehtinyt takkaa sytytellä, mutta ystäväni kehui, että sytykeruusuilla saa esimerkiksi kiukaan syttymään todella hyvin.


Sytykeruusut valmiina


Minun ruusuni ovat melko harmaita, sillä vaaleasta kynttilästä tehty steariinilitku ei juurikaan peitä kennon väriä. Ystäväni teki ruusut vihreästä kennosta, ja niistä ruusuista tulikin hienompia. Voit katsella kuvia täältä.

Sytykeruusujen tekemistä kannattaa kokeilla. Voihan niitä antaa vaikka lahjaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti