sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Ravintola Panza (Kuopio)

Sukujuureni ovat vahvasti savolaiset, joten käyn usein Kuopio-Siilinjärvi-akselilla kyläilemässä. Kuopioon on aivan hiljattain avattu useita ravintoloita, ja mielestäni Kuopion ravintolamaailma on esimerkiksi Jyväskylää laajempi ja persoonallisempi.

Eräs esimerkki persoonallisesta ravintolasta on ravintola Panza (Ajurinkatu 26, Kuopio), joka avasi ovensa viime keväänä. Sisustus on vessaa myöten persoonallinen ja meininki rennon tunnelmallinen. Panza tarjoaa lounasta arkisin ja iltaisin ruokaa listalta. Maanantaisin ravintola on suljettu. Lounasaikaan ravintolasta saa meksikolaista kotiruokaa rennolla twistillä ja iltaisin listaruoka on meksikolaista katuruokaa ravintolaversioiksi muutettuna. Lista vaihtuu usein, joten ravintolassa voi käydä säännöllisesti. Odotellessa pöytäseuruettaan kannattaa tilata drinkki jos toinenkin. Ruoan lisäksi Panzasta saa nimittäin erittäin hyviä juomia. Ja voipahan ravintolaan mennä vain istuskelemaan ja nauttimaan pari drinkkiä. Ainakin eilen ravintolassa soitti DJ, mutta musiikki on ravintolassa enemmänkin taustalla. Pääpaino on hyvässä ruoassa - ja toki juomissa.

Ravintolassa kannattaa ilta-aikaan tilata listalta alku-, pää- ja jälkiruoat. Silloin pääsee parhaalla tavalla testailemaan ravintolan makuja. Ruokien hinnatkin ovat kohtuulliset, joten hieman laajemmalle maistelulle ei luulisi olevan esteitä. Lista siis vaihtuu usein, joten esittelemäni ruoat eivät välttämättä parin viikon päästä listalta löydy. Tacot ovat kuitenkin tulleet jäädäkseen - täytteet vain hieman vaihtelevat. Ravintolan slogan onkin: "Eat tacos - live forever"

Lista on melko lyhyt, mutta jokaiselle varmasti on jotain. Aloitimme tilaamalla juomat ja alkuruoat. Aloitin iltani drinkillä, jonka nimeä en muista. Siinä oli kuitenkin ilmeisesti valkuaisvaahtoa(!) mukana. Alkuruoaksi otimme ystäväni kanssa "salaatin paahdetusta kurpitsasta ja piklatusta limekuoresta". Voin sanoa, että olen aina inhonnut lounasruokapaikkojen salaatteja, joissa on säilykekurpitsaa. Nyt kurpitsa olikin ihanaa ja annoksen paras komponentti! Suosittelenkin juuri tätä salaattia alkuruoaksi. Maut olivat yksikertaisia mutta hyviä! Aina siis kannattaa murtaa ennakkoluulojaan ja tilata jotain, josta ei ole välttämättä ennen niin välittänyt.

Lyhyt mutta hyvä lista


Pahoittelen tässä vaiheessa kuvien laatua. Ei vanhalla iPhone nelosella aina saa hyviä kuvia hämärässä.


Naposteltavaksi tuotiin nachoja ja guacamolea. Edessä tilaamani drinkki, jonka nimeä en muista.

Salaatti paahdetusta kurpitsasta ja piklatusta limekuoresta

Kuten jo aikaisemmin sanoin, juomavalikoima on laaja. Olen itse ihastunut erääseen alkoholittomaan juomaan. Juoma on colajuomien kuningas, Curiosity Cola. Maku muistuttaa mielestäni Rio Cola -mehujäätä tai lapsuuden Africolaa. Maku tulee mm. inkivääristä, joten juoma ei sovi raskaana oleville. Suosittelen tilaamaan!

Curiosity Cola ja jenkkiläinen lager

Pääruoaksi päätimme ottaa tacoja. Edellisellä kerralla söimme ribsejä (ihania!), joten päätimme ottaa nyt jotain muuta. Valitsimme molemmat saman tacoruoan eli Panzan Carnitas Bravan (tutummin mausteista possun niskaa). Annoksessa oli kolme tuhtia pehmeää tacoa täytteineen ja riisi-papuseosta. Pöytään tuotiin myös kolme erilaista "soosia", joita sai itse lisätä tacojen päälle.

Panzan Carnitas Brava

Jälkiruoaksi valitsimme jo edelliseltä kerralta tuttuja meksikolaisia ritareita, jotka tarjoiltiin tällä kertaa kinuskin ja raikkaan (lime)vaahdon kera. Suosittelen! Ritarit ovat juuri niitä ihanan pehmeitä keskeltä.

Meksikolaiset ritarit

Tarjoilupuolella ravintolassa on hieman "hässäkkää", mutta sekin sopii ravintolan tyyliin. Mitään moittimista en ravintolasta kuitenkaan keksi. Siksipä pyrin käymäänkin Kuopion-reissuillani säännöllisesti kyseisessä ravintolassa.

Harmittaa, että ravintolan loistavasta sisustuksesta ei ole lainkaan kuvia. En kehdannut täpötäydessä ravintolassa ruveta filmaamaan, mutta joskus sen vielä teen. Sitten lisään tähän juttuun pari sisustuskuvaa. Ehkäpä jokaisen pitää itse käydä katsomassa, miten persoonallinen ravintolan sisustus voikaan olla. Käykäähän siis Kuopiossa. Ja tutustukaa ravintolan nettisivuihin. Siellä on paljon kuvia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti