torstai 28. elokuuta 2014

Täydelliset hampurilaispihvit

Joskus yksinkertainen on sitä parasta. Niin on ainakin silloin, kun puhutaan hampurilaispihveistä. Jos haluat täydellisen ja ravintolakokemusta vastaavan hampurilaisen eteesi, panosta pihviin. Käytän itse Tammisen rotukarjanjauhelihaa, sillä siinä on sopivasti rasvaa ja liha on yksinkertaisesti hyvää. Isojen kauppojen lisäksi kyseistä lihaa saa ainakin Lidlistä. Jauhelihan tulee olla tarpeeksi rasvaista (ei mitään kevyttuotteita!), jotta pihvi pysyy kasassa ja muutenkin onnistuu.

Tarvitset:
400 g naudan jauhelihaa (ei kevyttä)
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria rouhittuna
paistamiseen voi-öljyseosta

Kumoa jauheliha kulhoon ja ripottele samalla mausteet tasaisesti jauhelihan molemmin puolin. "Muussaa" jauheliha melko tasaiseksi mössöksi. Muotoile kolme pihviä painelemalla tiukasti muotoonsa. Voit estää pihvin leviämisen esimerkiksi kädensyrjällä. Sitä on muutenkin hyvä pitää esteenä, kun painelet jauhelihaa tiiviiksi. Erillisiä muotteja ei tarvita.

Itse olen tässä vaiheessa nostanut pihvit jääkaappiin, mutta toki ottanut lämpimään hyvissä ajoin ennen paistamista.

Paista tai grillaa pihvit molemmin puolin voi-öljyseoksessa. Paistamisen alkuvaiheessa voit hieman painaa pihvejä, jotta ne pysyvät halutussa muodossa. Kasassa ne kuitenkin ihan varmasti pysyvät.

Paras hampurilainen syntyy, kun on itse tehnyt sämpylät ja majoneesit. Tällä kertaa oikaisin ja käytin valmiita ja isoja Pirkka-hampurilaissämpylöitä sekä Pirkka-aiolia ja Pirkka-paprikamajoneesia. Hampurilaisessa on täydellisen pihvin ja kastikkeiden lisäksi salaattia, pekonia, ananasta, paistettu kananmuna, cheddaria, ketsuppia, maustekurkkuviipaleita, tomaattia ja sipulia. Ei ole illalla nälkä, kun päivällä tuollaisen syö.

Suosittelen kokeilemaan!

Täydellinen pihvi tekee hampurilaisesta täydellisen



2 kommenttia:

  1. Hei! Upeita kuvia ja hyvin rajatut aihepiirit tässä blogissasi. Erityisesti haluan lukea ruuanlaittopostauksiasi - varmasti saan hyviä ideoita. Hyvästä arjesta pitää huolehtia! Hyvää syksyä!

    VastaaPoista
  2. Moikka! Ja kiitoksia kovasti. Vielä on hieman "hakusessa" tämä touhu, mutta kyllä se tästä lähtee kehittymään. On aikamoinen homma lisätä tänne kaikki vanhatkin jutut. Luulen, että seuraava julkaisuni on juuri ruokapostaus. ;) Hyvää syksyä teillekin!

    VastaaPoista