sunnuntai 24. elokuuta 2014

Naudan ulkofilettä, Aura-juustokastiketta ja bbq-kasviksia

Ostin kesäkuun alussa kaasugrillin. Tai en ostanut. Minulla on niin ihana kummitäti, että sain grillin tuparilahjaksi. Koska grilli ostettiin Savosta, en täällä Keski-Suomessa kotonani päässyt ihan heti grillaamaan, sillä grilli odotti pitkään roudaamista. Heinäkuun lopussa vihdoin sain grillin kotiin. Päädyin ostamaan viiden kilon komposiittipullon, vaikka teräksisestä olisin tykännyt enemmän. Komposiitin etuna on kevyempi paino, mutta jotenkin minä luotan jykeviin teräspulloihin enemmän.

Grilli on Barbec Terrace 3 -merkkinen. Ei sikakallis, mutta ei mikään rihvelikään.

Ensimmäisenä testailin Hiillos-makkaroita. Ne nyt eivät tietääkseni ole kenelläkään pilalle menneet, joten päätin nostaa rimaa korkeammalle. Paiskittuani pari viikkoa töissä päätin juhlistaa tätä viikonloppua kunnon pihvillä. Ostin Seppälän Citymarketista lihatiskiltä naudan ulkofilettä pihveiksi leikattuna. Olen ollut tyytyväinen muutenkin viime aikoina ko. kaupan palveluun. Nykyään heillä on salaattibaarikin, josta voi koota itse salaattinsa. Ja minä kokoan lähes päivittäin.

Otin lihat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista. Ennen sitä tein bbq-kastikkeen seuraavista aineista: ketsuppi, soijakastike, fariinisokeri, ananasmehu, tomaattipyre, tabasco, chilijauhe, punaviinietikka. En osaa määriä sanoa, mutta kokeilemalla tulee hyvä! Keitin kastiketta tovin kasaan. Leikkasin paprikan ja sipulin (yhden hengen annos) isoiksi paloiksi ja kaadoin päälle jäähtynyttä kastiketta. Käärin seoksen folionyyttiin ja laitoin grilliin. Grillasin melko kuumalla noin 15 minuuttia välillä nyyttiä käännellen. Tässä vaiheessa laitoin pihvitkin paistumaan. Olen itse mediumin ystävä, joten paistoin molempia puolia pari-kolme minuuttia erittäin kuumalla parilalla. Lisäsin suolaa ja mustapippuria päällimmäiselle puolelle ennen kääntämistä sekä kääntämisen jälkeen. Laitoin pihvit vetäytymään folioon ja lähdin sisään tekemään kastiketta. Aura-juustokastikkeen olen useasti tehnyt ruokakermasta (nyt 2 dl) ja sopivasta määrästä Aura-murua (vähän alle 100 g). Keittelin kastikkeen kasaan, hain pihvit ja kasvisnyytin ja aloin syömään. Ja kyllä maistui! Ja nyt kahden testaamiskerran jälkeen grilli on osoittautunut varsin hyväksi.

Naudan ulkofilettä, Aura-juustokastiketta ja bbq-kasviksia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti