sunnuntai 24. elokuuta 2014

Montenegro (Budva, Kotor)

Jostakin on matkajututkin aloitettava. Ajattelin kertoa ensiksi Montenegron-reissusta heinäkuussa 2008. Olimme ystäväni kanssa tuolloin Aurinkomatkojen pakettimatkalla ensimmäistä kertaa. Aikaisemmin olimme tutustuneet Finnmatkoihin ja Fritids resoriin.

Lento laskeutui Kroatian Dubrovnikiin. Emme nähneet kaupungin ihanaa keskustaa, vaan matkasimme bussilla Montenegron rajalle ja sitten Kotorinlahden kautta Budvaan. Budvassa vietimme aikaa viikon, mutta kävimme välillä mm. Kotorissa. Budva oli paikkana hyvä, vaikkakin turisteille palveluja oli melko vähän. Esimerkiksi tuolloin ei ainakaan yöelämä ollut kovinkaan villiä.

Kotorin "portti"


Kotorin kadut

Kotorin rakennuksia
Kotorin kirkko

Riviera lukee...liekö ollut hotelli? (Kotor)

Merivesi oli kirkasta, sillä seisoessa kaulaa myöten meressä näki jopa omat varpaansa. Paras ranta löytyi keskustan vanhan kaupungin suunnalta, kun tietä jatkoi oikealle, kulki sillan ali ja lähti myötäilemään rantaviivaa kallioita pitkin. Uida piti kuitenkin kengät jalassa, sillä meressä oli nähty merisiilejä.

Rannalle menossa (Budva)

Budvan vanha kaupunki on näkemisen arvoinen. Hetken aikaa tuntuu kuin tosiaan olisi keskiajalla. Ruoka oli erittäin hyvää. Erityismaininnan saavat letut, joita myydään omissa kioskeissaan. Täytteet saa valita itse. Keskustan alueelta saa niin pizzaa kuin hampurilaisiakin pihviä unohtamatta. Paikallisia erikoisuuksia ei juuri ollut. Jäätelö oli Montenegrossa ihanaa!

Budvan vanha kaupunki

Rantanäkymää

Jännitystä elämään saimme, kun metsäpalo syttyi hotellimme lähellä. Emme uskaltaneet nukkua koko yönä, sillä pelkäsimme, että palo leviää alas rinteiltä. Sammutustyöt kestivät koko yön. Joku oli rannalla heittänyt tupakantumpin kuiviin puihin, jotka olivat sitten syttyneet. Meillä oli lähtö kotiin aamulla, joten pelkäsimme, ettemme pääse lähtemään kotimatkalle.

Metsäpalo lähestyy

Pääsimme kuitenkin lentokentälle, mutta matkalla näky oli karu. Muutenkin matka kesti pitkään, sillä Kroatian rajalla oli ruuhkaa. Olisi parempi, jos olisi lennetty suoraan Kroatiaan. Toisaalta matkalla näki aivan huikeita maisemia!

Suosittelen kohdetta niille, jotka kaipaavat vähän erilaista perinteisten turkkien ja kreikkojen rinnalle.   Lämpöä piisasi eikä satanut kertaakaan. Lämpötila oli yli 30 astetta koko lomamme ajan. Mitään moittimista en keksi, mitä nyt retkikohteita olisi voinut olla enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti