keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Siemennäkkileipä

Eräänä iltana päätin kokeilla nyt niin suosittua siemennäkkileipää. Perusohjeen bongasin ihan K-Ruoka-sivustolta, josta kyllä löysin taas pari muutakin hyvää reseptiä. Tässä vaiheessa en lähtenyt reseptiä muokkaamaan, vaan kokeilin sitä ihan sellaisenaan. Halusin testata, millaisia näkkäreistä tulee. Jatkossa varmaan maustan niitä jotenkin, vaikka ne eivät sinänsä sitä kyllä mitenkään vaadi. Olivat kyllä todella helppoja tehdä ja maku oli hyvä. Saan syödäkin niitä aina välillä, sillä hiilihydraattien määrä on kohtuullisen vähäinen ja proteiinia on varsin paljon.

Olen testannut nyt näkkäriä leivänpäällisten kanssa. Eilen päätin kokeilla, miten hyvin näkkäri käy yhteen täytettyjen tomaattien täytteen kanssa. Voin kertoa, että tuli aivan loistava näkkärisänkkäri! Ilmeisesti tuon näkkärin täytteeksi käy melkein mikä tahansa. Suosittelen siis kokeilemaan rohkeitakin yhdistelmiä, miksei makeitakin täytteitä voisi käyttää.

Tuote on gluteeniton, jos käytetään puhdasta kauraa.

Siemennäkkileipä

SIEMENNÄKKILEIPÄ
(pellillinen)

3 kananmunaa (luomu)
1 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
90 g auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
3/4 tl suolaa
2 rkl perunajauhoja

1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman ohueksi levyksi.
3. Paista levyä +175 asteessa noin 25 minuuttia.
4. Leikkaa levy esim. pizzahyrrällä palasiksi heti uunista ottamisen jälkeen. Jäähdytä ritilän päällä.

Ravintoarvot per 100 g:
354 kcal, prot. 16,7 g, hiilihydr. 13,3 g, rasvaa 26,7 g


Siemensänkkäri kinkkutäytteellä


Loppuun vielä mainittakoon, että keittiöni sai uudet valot ja saunani uuden kiukaan. Niistä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti