sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Pulled pork eli nyhtöpossu

Testasin tätä reseptiä ensimmäisen kerran jo pari vuotta sitten - silloin, kun nyhtöpossubuumi oli kuumimmillaan. Kun nyt sitten olen jonkun verran vähentänyt hiilihydraatteja ruoassani, kaikki entiset, hyvät liharuoat tulevat mieleen. Ainut ongelma tässäkin oli, että pulled porkia en voinut syödä entiseen tapaan pitaleivän, patongin tai sämpylän välissä. Siksipä nyhtöpossu päätyikin salaattiin. Oli muuten hyvää!

Valmis pulled pork

Tässä ohje ihanaan pulled porkiin. Äitini on sen aikoinaan leikannut lehdestä, enkä löytänyt kyseistä ohjetta netistäkään. Lienee alkujaan ollut Savon Sanomissa. Olen kuitenkin muokannut reseptiä niin, että possusta ei tule liian makeaa. Jos siis kaipaat hurjastelua makealla, lisää sokeria tai sweet chili -kastiketta. Tykkään tästä reseptistä siksi, että siinä ei käytetä valmiskastikkeita sweet chili -kastiketta lukuun ottamatta. Kokeile ohjetta ja kerro mielipiteesi. Itse ainakin tykkään. Niin, ja tämä possu tietenkin toimii varmaan parhaiten pitaleivän välissä lisukkeiden kera. Salaattiakin kuitenkin kannattaa kokeilla.

PULLED PORK
(4-6 annosta)

1 kg porsaan kassleria
5 dl kuivaa tai puolikuivaa siideriä
1 sipuli hienonnettuna
2 laakerinlehteä

mausteseos:
1 rkl paprikajauhetta
1 tl pomeranssinkuorta
1 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl sipulirouhetta
1 rkl mustapippuria rouhittuna
2 tl juustokuminaa
1 rkl chilijauhetta
2-2,5 rkl fariinisokeria
2 tl suolaa

kastike:
1-1,5 dl sweet chili -kastiketta
2 rkl soijaa
2 rkl punaviinietikkaa
1 iso sipuli hienonnettuna
suolaa maun mukaan
2 dl persiljaa hienonnettuna
paistinlientä pari kauhallista

1. Tee ensin mausteseos ja hiero se lihan pintaan.
2. Laita mausteilla vuorattu kassler voideltuun pataan niin, että ylimääräisestä mausteseoksesta osa jää lihan alle. Kaada loput seoksesta lihan päälle.
3. Hienonna sipuli ja kaada se myös lihan päälle. Lisää laakerinlehdet.
4. Kaada joukkoon 4 dl siideriä.
5. Paista ensin +200 asteessa 45 minuuttia ilman kantta. Tämän jälkeen lisää 1 dl siideriä, laita kansi padan päälle ja jatka paistamista +150 asteessa 4-5 tuntia. Käännä kerran paiston aikana.
6. Tee paistamisen aikana kastike. Sekoita paistinlientä lukuun ottamatta kaikki muut aineet. Huom! Laita suolaa todella vähän. Voit lisätä sitä suoraan lihan päälle myöhemmin.
7. Ota possu uunista ja laita erilliseen astiaan.
8. Lisää jo tehdyn kastikkeen joukkoon pari kauhallista paistinlientä. Sekoita.
9. Revi possu kahta haarukkaa käyttäen.
10. Lisää kastike ja sekoita.


Käytin ihan oikeaa siideriä.

Pitäisi vielä kaataa siideri joukkoon.


Jos jotakuta jäi mietityttämään, mitä laitoin salaattiin, laitetaanpas sekin tänne. Jostain syystä teki mieli kaikkia etikkajuttuja, ja ne toimivatkin nyhtöpossun kanssa mainiosti.


Pulled pork -salaatti


PULLED PORK -SALAATTI

- erilaisia salaatteja tai salaattisekoitusta
- kreikkalaisia pepperoneja (säilyke)
- ananasta
- säilöttyä paprikaa
- aurinkokuivattuja tomaatteja
- krutonkeja
- valitsemaasi salaatinkastiketta (esim. valkosipulinen salaatinkastike)

Teen yleensä krutongit itse esimerkiksi silloin, kun haluan tyhjentää pakastinta. Leipä palasiksi ja pannulla paisto öljyssä valkosipuli(jauhee)n ja/tai yrttien kera.

Olen itse ihastunut Hellapoliisin valkosipuliseen salaatinkastikkeeseen. Sen teko on nopeaa ja helppoa. Laitetaanpas ohje siis tännekin.

VALKOSIPULINEN SALAATINKASTIKE
(Hellapoliisin ohje)

1 keltuainen
1 tl omenaviinietikkaa
1 rkl sinappia
0,5 dl ketsuppia
1 rkl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
3 valkosipulinkynttä murskattuna
1,5 dl rypsiöljyä
kylmää vettä halutun koostumuksen verran

1. Riko kulhon pohjalle munankeltuainen.
2. Mittaa joukkoon kaikki muut aineet paitsi öljy ja vesi. Sekoita.
3. Kaada joukkoon öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
4. Lisää vettä sen mukaan, millaisen koostumuksen haluat. Mitä enemmän vettä, sitä juoksevampaa kastike on.
5. Kaada kastike pulloon ja säilytä jääkaapissa.


Nyt tuli pitkästä aikaa kirjoitettua jotain ruokaan liittyvää. Joku saattaa miettiä, että kyllähän tuossa ruoassa nyt on hiilihydraatteja. Korjattakoon, että en täysin karppaa. Hiilihydraattien määrän olen rajoittanut päivässä noin 100 grammaan. Krutongitkin siis ovat ok, jos muuten päivässä hiilihydraattien määrä on vähäinen. Syömään siis!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti