maanantai 30. maaliskuuta 2015

Hieman pätäkkä ja jytäkkä kinkkumunakas

En ole tykännyt munakkaasta koskaan. En ennen tätä päivää...

Idea lähti siitä, että äitini kysyi puhelimessa, saanko syödä munakasta. Vastasin, että saan, mutta en voi sietääkään moista. Kun puhuin puhelimessa, olin kaupan pihassa. Kaupan sisällä päätin kuitenkin kokeilla munakasta, sillä edellisestä ällötyskokeilusta on jo varmaan 15 vuotta aikaa. Niin ja kokeilunhaluani lisäsi se, että näin juustohyllyllä uutta Valion Texmex-juustoraastetta. Ajattelin heti, että sepäs saattaisikin sopia munakkaaseen. Samaiselta hyllyltä lähti mukaani myös Aura-juustoa, joka on kyllä juustojen aatelia. Ja näistä jutuistahan se sitten lähti...

Tein munakkaan ihan perusohjeella, mutta laitoin juustoraasteen jo munakasseoksen sekaan. Lopullinen tuote oli järjettömän hyvää, mutta jatkossa ehkä laitan juustoraasteenkin vasta täytteiden kanssa samaan aikaan. En muuten, mutta juusto tekee munakkaan rakenteesta vähän hajoavan. Ehjänä sain kuitenkin munakkaan lautaselle, mutta ensi kerralla vähän helpotan työtäni. Aion nimittäin tehdä tätä toisenkin kerran. Nopeaa, hyvää ja täyttävää!

Ihanan juustoinen, pätäkkä ja jytäkkä munakas


HIEMAN PÄTÄKKÄ JA JYTÄKKÄ MUNAKAS
(yksi iso)

Munakasseos:
3 kananmunaa
3 rkl vettä
1/2 tl suolaa
reilu ripsautus paprikajauhetta
ripaus valkopippuria

Seokseen tai täytteiden kanssa samaan aikaan:
pari hyppysellistä Valion Texmex-juustoraastetta maun mukaan

Täyte:
hyppysellinen Aura-juustomurua maun mukaan
1-2 kirsikkatomaattia kuutioituna
kinkkukuutioita hyppysellinen
vähän sipulia hienonnettuna
vähän paprikaa hienonnettuna

Paistamiseen:
tarvittaessa öljyä tai voita

1. Riko munat kulhoon ja lisää vesi ja mausteet (+juustoraaste).
2. Riko haarukalla munien rakenne rikki, mutta älä vatkaa.
3. Kuumenna paistinpannulla öljy. Lisää munakasseos.
4. Kerää paistamisen aikana munakasmassa rauhallisesti muutamilla vedoilla reunoilta keskelle, jotta munakas hyytyy kokonaan.
5. Levitä täyte koko alueelle, kun munakas on aavistuksen verran ehtinyt hyytyä. (Lisää tässä vaiheessa myös juustoraaste, jos et lisännyt sitä munakasseokseen.)
6. Tarkkaile "pohjan" paistumista. Kun se on sopivan tumma, käännä toinen puoli munakkaan puolivälistä toisen puolen päälle.
7. Nosta lautaselle ja nauti.


Valion Texmex-juustoraaste on erittäin hyvä uutuus!

Ei ole kovin kaunis ruoka, mutta makuhan on sitäkin parempi. Halutessaan Aura-juuston voi jättää pois tai korvata jollakin toisella juustolla. Uusi Texmex-juustoraaste hiveli kyllä meikäläisen makunystöröitä sen verran, että käytän sitä kyllä jatkossakin. Tuote on aavistuksen verran tulinen, mutta ei polta kuitenkaan suuta. Tuote sopii kaikille niille, jotka kaipaavat juustoruokiin hieman sellaista texmex-twistiä helposti ja kätevästi.

2 kommenttia:

  1. Mä olen kans viime aikoina innostunut munakkaista. Viimeksi kokeilin munakasta uunissa valmistaen ja se oli kans hyvää, paistui eri tavalla kuin pannulla ja kohoili kuin pannari. Juusto pitää kyllä aina olla seassa :) Tonnikala+juusto on kans hyvä yhdistelmä!

    VastaaPoista
  2. Niinpä! Jotenkin on todella ihana "löytää" ihan uusi ruokalaji. Ehkä olen nirsoillut turhan kauan ja kuvitellut, että en edelleenkään tykkää. Täytyy kyllä kokeilla erilaisia yhdistelmiä jatkossa! Uunimunakas kuulostaa todella houkuttelevalta sekin. Täytyypäs siis käydä kurkkimassa vähän ohjeistuksia. ;) Espanjalainen munakas oli hyvää Kanarialla, joten sitäkin voisi joskus kotioloissa kokeilla.

    VastaaPoista