maanantai 7. syyskuuta 2015

Kesälomareissut vol. 2: Jyväskylä, Kuopio, Siilinjärvi, Konnevesi, Korpilahti

Näin pitkän työpäivän jälkeen ei liiemmin ole motivaatiota tehdä oikein mitään. Ruokakin koostui kebabista ja salaatista... Silti kirjoitan nyt kesälomareissuistani, jotta moinen teksti ei jää tekemättä. Onhan tuo kesäloma muisto vain, mutta silti on kiva palata hetkeksi aikaan, jolloin ei tarvinnut töillä itseään väsyttää.

Kesään kuului mm. Basic Elementin keikka


JYVÄSKYLÄ-KUOPIO

Ajoin siis monta monituista kertaa Jyväskylä-Kuopio-väliä. Reittejä on oikeastaan kolme: Hirvaskankaan ja Konneveden kautta, Viitasaaren ja Kiuruveden kautta sekä perinteisesti Hankasalmen ja Suonenjoen kautta. Kesällä pyrin ajamaan muita kuin perinteisiä reittejä. Hirvaskankaan reitillä pysähdyin muutaman kerran jo mainitsemaani Kivisalmen kievariin. Kerran kävi niin hyvä tuuri, että ajellessani ko. reittiä Konnevedellä olikin markkinat. Ei kun vaan auto parkkiin ja ostoksille! Juuri sellaisesta tykkään. On aikaa pysähtyä ja tehdä, mitä tykkää. Markkinoilta ostin lakuja, leipää ja muita leivonnaisia.



Toinen reitti kulkee siis Kiuruveden kautta. Ajoin reitin vain kerran. Silloin pysähdyin yllättäin taas M.A.S.I. Groupin farkkukauppoihin. Ensin pysähdyin Viitasaaren myymälään, josta ei sillä kertaa mitään mieluisaa löytynyt. Kiuruveden myymälästä sain oikeastaan, mitä halusin. Ihan parhaita farkkuja, Very Nicen Suzzieskinnyjä ei ollut oikeassa koossa, mutta sain vastaavat hieman erilaisilla lahkeilla. Lisäksi ostin testiin yhden Lee Cooperit. Vielä en ole päässyt niitä kunnolla testaamaan. Taisin vielä pysähtyä Pielavedenkin myymälässä. Sieltä en kuitenkaan mitään ostanut.

KUOPIO

Kuopio tarjoili tänä kesänä monia kivoja juttuja. Ensinnäkin touhusin ystävieni kanssa monenlaista kivaa. Kerran keksimme lähteä sisävesiristeilylle Ukko-laivalla. Ilmat eivät silloin suosineet (yllätys), mutta ruokalu olikin sisätiloissa, jonne huonot säät eivät ylttäneet. Tarjolla oli erilaisia kokonaisuuksia. Itse söin alkupalaksi caesarsalaatin, jossa oli mm. muikkuja. Pääruokana oli härkäruukku (ruukkuna ruisleipä) ja jälkkärinä söin romanovin mansikoita ja join teetä. Oikein maittava kokonaisuus! Myös reitti Alahovin viinitilalle oli kiva.




Loppukesästä kävin myös rokkaamaassa Kuopio Rockcockissa. Tämä oli niin mones kerta, että en ole pysynyt edes laskuissa mukana. Tällä kertaa riekuimme vain perjantain, sillä lauantaiksi oli muuta ohjelmaa. Kävimme katsomassa Happoradion, Neljän ruusun, Kaija Koon, Popedan, Pertti Kurikan nimipäivien, Jenni Vartiaisen ja Apulannan keikat/keikkoja. Rokin järjestelyt ovat parantuneet vuosi vuodelta, joten tapahtuma on vain todella jees. Juhlien keski-ikäkin on noussut mukavasti, joten ihan siis teinien keskellä ei enää tarvitse olla. Yleensä ilmat ovat suosineet. Niin nytkin, vaikka uhrasin yhden sadetakin minuutin kuuron vuoksi.






Seuraava juttu ei nyt ihan kesää enää ollut, mutta Kuopiossa oli elokuun lopussa Kansainväliset suurmarkkinat. Meinasi kyllä rahat ja järki loppua. Paikallisten ja perinteisten kojujen juttujen lisäksi tarjolla oli mm. unkarilaista kierrepullaa, bretzeleitä, kreikkalaista gyrös pitaa, saksalaisia jättihodareita, marokkolaisia jälkiruokia, belgialaisia vohveleita, saksalaisia meetvursteja, Marseille-saippuaa, oliiveja... Ostin repun täyteen tavaraa ja herkkuja ja totisesti söin mahani täyteen. Gyrös pita ei valitettavasti maistunut samalta kuin ulkomailla, mutta muut ruokaostokset olivat hyviä. On ihan varma juttu, että ensi vuonnakin tulen käymään markkinoilla.










JYVÄSKYLÄ

Tänä kesänä(kään) en Suomipop-festareille selviytynyt. Tilanne korjattiin Neste Rally Zone -tapahtumaan osallistumalla. Nämä kemut olivat Kuopio Rockcockin jälkeen seuraavana päivänä, mutta se ei haitannut mitään - olihan kyseessä ysäribileet. Niinpä näimme Dr. Albanin (ja pari suomalaista julkkista aukomassa suutaan eli feikkilaulamassa kertsejä), Basic Elementin, Pandoran, Matti Airaksisen ja E-typen. Nämäkin kekkerit olivat onnistuneet, vaikka jouduinkin uhraamaan yhden sadetakin tälläkin reissulla. Kyllä se kuitenkin on niin, että ysäri kruunaa illan kuin illan. :)






KORPILAHTI

Kävin ystäväni mökillä vierailemassa. Tutustuimme hieman Putkilahden pikkuruiseen kylään ja nousimme ylös Kettuvuorelle, josta näkymät olivat kyllä loistavat. Kävimme myös saaressa morjestamassa lampaita, jotka siellä kesän viettivät. Saimmepa kesytettyä yhden pikkulampaankin! Siitä tulikin suosikkini, sillä usein olen aina sen heikon puolella. Lopulta lammas söi kädestä eikä kengänpohjaan tarttunut lampaankakka haitannut meikäläisen menoa.






SUMMA SUMMARUM

Kesä oli aika lailla perinteinen. Voisi sanoa, että jäi jopa vähän huonompi fiilis kuin aikaisemmista kesälomista. Olen varma, että tähän on vain kaksi syytä. Ensimmäinen on se, että kesä ei koskaan säiden puolesta alkanutkaan. Tai alkoihan se, mutta vasta elokuun puolella. Toinen syy on, että en päässyt käymään jossain lämpimässä. Jotenkin en saanut niin suuria kiksejä tavallisesta oleilusta. Kirjatkin jäivät melkeinpä lukematta... Ensi kesänä onkin hieman erilaiset kuviot, sillä eräs minulle läheinen henkilö sai lapsen. Olen varma, että meikäläisenkin kesälomat saavat tästä lähtien hieman erilaisen twistin. :D Nyt keskityn syksyyn, joka tuo tullessaan mm. terassilasitusprojektin. Huoh!


(SIILINJÄRVI)

Paitsi, että tähän loppuun laitan tunnelmia Siilifolkista Siilinjärven torilta. Meno oli aika hurjaa - ainakin näin päiväsaikaan!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti