tiistai 17. helmikuuta 2015

Karppileipäkokeilu: juustoleipäset

Alkoi valtavasti tehdä mieli leipää. Tähän väliin mainittakoon, että olen ollut nyt lähes kolme viikkoa ilman leipää. Päätin siis tekaista korvaavan tuotteen, sillä leivän lisäksi teki mieli niitä leivänpäällisiä.


Karppileipää ja leivänpäällisiä


Etsin netistä tietoa, ja löysinkin ihan hyvältä kuulostavan ohjeen karppaus.info-sivustolta. Kyseisellä sivustolla on paljon ruokaohjeita niille, jotka eivät hiilihydraatteja ruokaansa niin kaipaa. Itse välttelen myös liiallista rasvaa, mutta leipäohjeen kohdalla tein kyllä melkoisen poikkeuksen.

Kokeilu oli onnistunut, vaikka eihän mikään "oikeaa" leipää korvaa. Aion silti tehdä näitä toisenkin kerran. Leivät ovat todella rasvaisia kaloripommeja, mutta yhdistettynä päivän muuten kevyeen ruokavalioon, yksi tällainen ei ole varmaankaan pahasta.


Viisi leipästä uunista ulos!


JUUSTOLEIPÄSET KARPPAAJAN MAKUUN

3 kananmunaa
80-100 g mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
4 dl juustoraastetta

1. Sekoita aineet nopeasti keskenään.
2. Tee pellille 5-8 isoa kasaa.
3. Paista +225 asteessa noin 15 minuuttia.

Jos et nauti kaikkia leipäsiä kerralla, säilytä loput jääkaapissa. Maistuvat oikein hyviltä seuraavanakin päivänä.

Leipäset ovat aika jättimäisiä.

Kommentoidaan taas tähän loppuun, että projekti on mennyt hyvin. Suosittelen kokeilemaan, jos painon kanssa on ongelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti