sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Juustoteeleivät

Hieman on nyt kiirettä pitänyt, joten blogikirjoituksia ei ole kovinkaan rivakkaan tahtiin tullut kirjoitettua. Kiire hieman jatkuu, joten julkaisuvauhti toviksi hieman laantuu.

Viime maanantaina jääkaappi oli tyhjä ja en millään jaksanut lähteä kauppaan. Niinpä mieleni alkoi tehdä jotain helppoa ja hyvää. Raaka-aineiden tuli löytyä kotoa. Mitäpäs muutakaan mieleeni juolahti kuin kotitaloustunnilta tutut teeleivät. Hurjastelin tällä kertaa ja lisäsin desin juustoraastetta. Grahamjauhoja ei ollut, joten korvasin osan jauhoista vehnäleseillä. Alkuperäinen resepti Ole hyvä! -kirjasta, jonka saimme itsellemme, kun seiskaluokan kotitaloustunnit päättyivät. Pitää kyllä kehua kirjaa, sillä se sisältää oikeastaan kaikki perusohjeet. Jatko-osa Tervetuloa! täydentää kirjaa hyvin. Sekin on ahkerassa käytössä.

Juustoteeleivät ja vihreää teetä

 JUUSTOTEELEIVÄT
(2 leipää)

2 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
 tai
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl vehnäleseitä

2 tl leivinjauhetta
1 dl juustoraastetta
1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä
2 dl maitoa

1. Laita uuni kuumenemaan +225 asteeseen.
2. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään.
3. Lisää öljy ja maito ja sekoita kaikki aineet. Sekoita mahdollisimman vähän.
4. Jaa taikina kahteen osaan.
5. Taputtele leivinpaperin päällä kahdeksi noin 1,5 cm:n paksuisiksi leiviksi.
6. Jaa leivät neljään osaan taikinapyörällä ja pistele leivät haarukalla.
7. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.


Perusohjeiden aatelia

Teeleivät on syytä nauttia heti. Seuraavana päivänä moiset pikaleivonnaiset eivät enää niin hyviltä maistu. Teeleivät ovat parhaimmillaan juuri teen kanssa. Itse olen koukussa vihreään teeheen, ja Yogitean Green Energy -tee on eräs suosikeistani. Se myös laittaa kehossa nesteet liikeelle! Teetä löytyy esimerkiksi isoista kaupoista (Citymarket) tai vaikkapa Punnitse ja säästä -liikkeistä. Ja kyllä. Sipaisin leipien päälle ihan Oivariinia.

Kokeilen nyt runsaan ylipainoni vuoksi hieman erilaista ruokavaliota, joten varsinaiset kokkailut ovat nyt vähän tauolla. En kuitenkaan noudata dieettiruokavaliota niin tarkasti, ettenkö esimerkiksi viikonloppuisin tekisi jotain hyvää itse. Ruokajulkaisujen tahti kuitenkin vähän hiljenee. Pyrin kuitenkin kirjoittelemaan ainakin reissu- ja sisustusjuttuja aina, kun ehdin. Töissä on nyt vähän kiirusta, mutta mainostetaan nyt tähän väliin, että pian koittaa hiihtoloma ja Kanariansaaret. Sitten ei dieettihommia harrasteta ja kiirettä tunneta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti