maanantai 25. huhtikuuta 2016

Banaaniletut (ne kuuluisat)

Tässä on taas yrittänyt hieman karsia hiilareiden tasoa, joten korvaavia juttuja on pitänyt jostain kehitellä. Muistin sitten jostain viime vuoden hitin: banaaniletut! Näitä sitten testailin ja kovin tykkäsin. Helpot ovat kuin mitkä ja sopivat kyllä hyvin moneen ruokavalioon.

Mielenkiinnosta testasin myös sokeritonta kinuskia. Kyllähän se ällömakeaa oli ja pystyin letun kanssa syömään sitä vain pieninä tippoina. Jos kantti kestää, niin kannattaa moista kokeilla. Itse aion jatkossa pysyä ihan normaalissa kinuskissa.

Lettujen kanssa voi tarjota tuoreita marjoja, kermavaahtoa, rahkaa...mitä tahansa. Paistoin letut blinipannulla, joka sopi tähän tarkoitukseen hyvin. Letut pysyivät kasassa, enkä tarvinnut vehnäjauhoja tai kaurahiutaleita ollenkaan. Kokeilkaa, jos myöhästyitte tekin viime vuoden suurimmasta kouhotuksesta.



BANAANILETUT
(4 blinipannun kokoista lettua)

2 kananmunaa
iso banaani
0,5 tl leivinjauhetta

1. Soseuta banaani ja kananmunat kulhossa sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
2. Sekoita joukkoon leivinjauhe.
3. Kuumenna blinipannu kuumaksi, minkä jälkeen laske lämpöä melko roimasti.
4. Sipaise pannulle voita. Paista letut miedolla lämmöllä molemmin puolin.

Huom!
- Älä käännä lettua liian aikaisin. Se tuppaa helposti hajoamaan.
- Jos haluat hurjastella ja kokeilla sokeritonta kinuskia, keitä se kuohukermasta (2 dl) ja steviasta (alle puolet kerman määrästä). Varoitan, että ytyä on!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti