lauantai 20. syyskuuta 2014

Thaimaa (Khao Lak + Similan Islands)

Ajattelinpas pitkästä aikaa kirjoitella reissuistani jotain. Olen käynyt Thaimaassa useita kertoja, joten on aikakin jotain kirjoittaa. Etelä-Thaimaan Khao Lakissakin olen ehtinyt käydä useampaan otteeseen, joten sanon pari sanaa tuosta ihanasta kohteesta.

Khao Lak sijaitsee siis Etelä-Thaimaassa Phuketin lentokentältä pohjoiseen noin tunnin ajomatkan päässä. Khao Lakia voisi kuvailla kohtuullisen pieneksi kohteeksi, jossa kuitenkin tekemistä riittää. Olen käynyt Phuketissa Patong beachillä, johon verrattuna Khao Lak on paljon rauhallisempi paikka. Ja mikä parasta, ilotyttöjuttuja ei Khao Lakissa ole. Jos on ensimmäistä kertaa suuntaamassa Thaimaahan ja on harkinnut Phuketia, kannattaa suunnata kuitenkin Khao Lakiin. Sieltä pääsee päiväreissulle Phuketin puolelle, jos sinne haluaa. Ajomatkaa kertyy pari tuntia, mutta esim. paikallisbussi maksaa pari euroa suuntaansa. Taksikin on muutaman kympin luokkaa. Suosittelen Khao Lakia niin lapsiperheille kuin kaveruksille. Huomioitavaa kuitenkin on, että varsinaista yöelämää Khao Lakissa ei ole. Livemusabaari tosin löytyy, ja se oli ainakin itselle ihan riittävästi.

Ensimmäisen matkani Khao Lakiin tein ystäväni H:n kanssa joulukuussa 2008. Tapaninpäivän tsunami vuonna 2004 oli osunut Khao Lakiin pahasti matalan rannan vuoksi. Ajattelimme ystäväni kanssa suunnata juuri Khao Lakiin, sillä sillä tavalla varmaan parhaiten auttaisimme paikallisia. Ensimmäinen reissu oli kahden viikon pituinen pakettimatka Finnmatkojen kautta. Aikaa oli hyvin, joten kävimme omatoimisesti sekä Phuketissa paikallisbussi-taksi-yhdistelmällä (kaksi yötä) ja Bangkokissa Air Asian lennoilla (n. 20 euroa meno-paluu) (kaksi yötä). Bangkokin-kokemuksista kerron lisää myöhemmin, sillä olen lähdössä sinne taas marraskuussa.

Matkasimme Phuketin lentokentältä pimeällä Khao Lakiin. Saavuimme hotelli Bayfront resortiin yöllä ja yllätyimme positiivisesti. Hotellihuone vaikutti todella hienolta. Itse hotellikin oli kuin viidakon keskellä!

Kylppäriin oli ikkuna. (Ikkunasta heijastuu iso parvekkeemme.) Kuva on otettu siivoojien käynnin jälkeen. Olimme olleet hotellissa jo viikon.
Parvekkeen näkymiä pimeällä
Olin samassa hotellissa vanhempieni kanssa joulukuussa 2012. Syynä oli, että hotelli oli osoittautunut niin hyväksi. Tässäpä siis lisää kuvia.


Hotellissa on kaksi uima-allasta. Tässä suurempi allas yöllä.

Hotellirakennukset ovat "viidakon" keskellä.

Hotelli on ihan rannassa.

Molemmilla kerroilla majoituin hotellihuonessa. Hotellirakennuksissa oli jokaisessa vain neljä huonetta. Vastasi kyllä ihan bungalowia, kun asui ensimmäisessä kerroksessa.

Toisella kerralla asuimmekin ensimmäisessä kerroksessa. Allaspyyhkeet olivat ilmaisia.
Altaalta ei ollut pitkä matka ravintolaan/allasbaariin.
Hotellissa ei ollut kuin "plussia". Aamupala oli erinomainen eli erittäin runsas buffet. Kananmunankin sai miten tahansa valmistettuna, sillä aamiaisella oli erikseen "munakokki". Hotellialue sijaitsi rauhallisella alueella, noin 2 kilometrin päässä Khao Lakin keskustasta (Nang Thong eli Khao Lak Center). Hotellilla oli käytännössä oma ranta. Tämä tarkoittaa, että oikeasti millään hotellilla ei ole omaa rantaa, mutta hotellin alueelta on rannalle (Nang Thong Beach) ainostaan portaiden verran. Rannalla ei ole aurinkotuoleja luonnonsuojelun vuoksi, mutta aurinkoa voi ottaa omalla hotellialueella ja siitä sitten mennä mereen uimaan. Matkaa on tosiaan muutama metri. Hotellin palvelu on erinomaista ja ravintolan ruoka alueen parasta. Tätä hotellia voi todellakin suositella!

Nang Thong Beach (kuva otettu hotellialueelta)
Auringonlasku Nang Thong Beachillä


Kolmannella Khao Lakin reissulla (Finnmatkat) majoituimme toiselle rannalle eli Bang Niangiin. Siellä on Nang Thongin tapaan kylä, mutta se on hieman pienempi. Ostokset kannattaa pääsääntöisesti tehdä Nang Thongissa, mutta markkinat sen sijaan ovat aina Bang Niangissa. Sieltä löysin paljon esim. vaatteita. Kylien välillä on matkaa vain muutama kilometri. Suosittelen liikkumiseen lavataksia.

Ns. isompi kylä eli Khao Lakin keskusta


Olimme Ayara Villas -hotelliin hieman pettyneitä, sillä ei vastannut lähellekään aikaisemman Bayfront Resortin tasoa. Ruoka oli keskinkertaista, huoneet hieman kuluneita eikä rantakaan ollut hotellin kohdalla ihan niin hyvä. Toki hotellissa voi ihan hyvin asua, mutta Bayfrontin jälkeen se ei vaan tuntunut oikein miltään. Hotellista ei valitettavasti ole juuri kuvia.

Bang Niang Beach

Ensimmäisellä ja toisella kerralla teimme retken elefanttisafarille. Molemmilla kerroilla hintaan kuului myös melontaa lähellä Khao Sokia. Ensimmäisen reissun varasimme paikallisilta, mutta toinen reissu oli Finnmatkojen kautta. Suosittelen paikallisia! Reissu on puolet halvempi ja parempi. Paikalliset käyttivät meitä myös vesiputouksella, mutta Finnmatkojen retki oli hetkessä ohi ja päivä muodostui lähinnä odottelusta.

Norsun selässä (eka reissu)

Norsut odottelemassa vuoroaan
Ihania maisemia Khao Sokissa

Vesiputous lähellä Bang Niangia



Melomispuuhia Khao Sokissa

Melomassa Khao Sokissa

Kaikilla kerroilla olen käynyt katsomassa poliisivenettä. Tämän veneen tsunamiaalto heitti pitkän matkan päähän. Nykyään vene toimiin muistomerkkinä.

Poliisivene vuonna 2008
Kolmas reissuni oli joulun aikaan 2014, joten tsunamista oli kulunut 10 vuotta. Näin ollen osallistuimme hotellin muiden vieraiden kanssa muistotilaisuuteen.

Tsunamista oli kulunut 10 vuotta.

Kolmas reissuni oli siitä erikoinen, että kyllästyin rantaelämään ja vuokrasin itselleni lavataksin ja kuljettajan päiväksi. Kävin Takua Pa -kaupungissa. Siellä ei arkena juuri ollut mitään ihmeellistä, mutta kiertelin ja kuvasin kaupunkia kaikessa rauhassa. Mieleeni tuli hieman aavekaupunki. Matkalla kävin myös isossa kiinalaistemppelissä.

Kiinalaistemppeli Takua Pan lähellä

Takua Pa

Takua Pa

Kolmas reissuni ehdottamasti paras juttu oli snorklausreissu Similanin saarille. Itse snorklaaminen oli älyttömän hienoa. Näin vaikka kuinka paljon kaloja! Saaret olivat sellaisia paratiisisaaria, joissa hiekka oli oikeasti valkoista ja vesi turkoosia. Retken varasimme paikalliselta toimistolta. Matka saarille tehtiin suurella veneellä, jossa ainakin itselleni tuli melko huono olo. Vene myös meni kovaa aaltoja päin, joten veneen keulassa olevat ihmiset ponnahtivat puoli metriä ilmaan ja jysähtivät täysillä takaisin penkkiin. Onneksi istuin peräpäässä. Kaikesta huolimatta oli kyllä huippua!

Similan Island

Lisää Similania

Porukkaa oli runsaasti! Huomaa hieno kivi korkealla... :)

Snorklaus oli huippua! Eikä muuten menty rannasta käsin...

Ruoka on lähellä sydäntäni, ja Khao Lakin molemmista kylistä löytyy hyviä ruokapaikkoja. En suosittele länkkäripaikkoja (esim. Viking), vaikka länkkäriruokaa välillä mieli tekeekin. Paikalliset tekevät nimittäin myös hyviä länkkäriruokia. Thaikkuruokia saa lähes joka paikasta, ja niitä kannattaakin syödä, sillä ne ovat todella edullisia. Jos mielesi alkaa tehdä pihviä, mene ihmeessä Joe's Steakhouseen. Paikka sijaitsee Bang Niangin keskustasta rantaan päin. Paikka on keskellä ei-mitään, mutta sinne on hyvät opasteet. Varaudu jonottamaan! Bang Niangin keskustasta rantaa vievällä kadulla on paljon muitakin hyviä ruokapaikkoja. Suosittelen! Khao Lakin keskustastakin saa hyvää ruokaa, mutta kahdella ensimmäisellä kerralla paras ruoka oli hotellilla. Harmi, kun paikkojen nimet eivät jää mieleen. Toisaalta ei sen niin väliä ole. Menee sinne, mikä näyttää kivalta.

Jospa päätän tämän kertomukseni tähän. Täydennän asioita, jos jotain tulee myöhemmin mieleen. On kyllä taas matkakuume...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti